Kütahya İtfaiyesi 87 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Kütahya İtfaiyesi 87 Yaşında

Kütahya İtfaiyesi 87 Yaşında

Kütahya İtfaiyesi’nin kuruluşunun 87. yıl dönümü düzenlenen bir programla kutlandı.

29.09.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İtfaiyesi'nin kuruluşunun 87. yıl dönümü düzenlenen bir programla kutlandı.

Program öncelikle şehit itfaiye eri Ömer Türk anısına sergi açılışı ile başladı. Sergide daha önce çıkan yangınlara müdahale esnasında çekilen fotoğraflar, kullanılan araç gereçler ve kıyafetler sergilendi.

Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "İtfaiyemizin kuruluşunun 87. yılını kutluyoruz. Yeni İtfaiye Hizmet Binası ihalesi 3 Eylül 2015 tarihinde yapılmış olup, 1 milyon 800 bin TL'ye mal olacaktır. Ayrıca İtfaiye araç filosunu da güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde 630 bin TL'ye tam teçhizatlı bir aracımızı itfaiyemize kazandırdık. Yakında da 18 mt merdivenli yine tam teçhizatlı yaklaşık 650 bin TL maliyetinde bir araç daha kazandıracağız" dedi.

konuşmasında gönüllü itfaiyecilikle ilgili bilgiler de veren Başkan Saraçoğlu, "2014 yılında İtfaiyecilik mesleğini kamuoyuna tanıtmak, Yangın ve kurtarma konularında eğitilmiş gönüllüler oluşturmak, Yangın ve afetlerle mücadelede halkımızın katkılarını sağlamak amacıyla gönüllü itfaiyecilik eğitimini başlattık. Şu ana kadar 102 gönüllümüz sertifikalarını almıştır. Şehir merkezine uzak mahallelerimize yangına ilk müdahalenin önemi nedeniyle 7 adet İtfaiye Su Tankeri dağıtımını yapıyoruz" diye konuştu

Programda gönüllü itfaiyecilere sertifikaları AK Parti Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş tarafından takdim edildi.

Kendisi de gönüllü itfaiyeci olan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun sertifikasını ise Vali Şerif Yılmaz takdim etti.

Daha sonra otopark alanında İtfaiyecilerin kondisyon yükseltme eğitim pentatlon gösterileri sunuldu. Ayrıca uzak mahallelerde yaşanacak yangınlara itfaiye ekipleri gelene kadar ilk müdahale yapılması için Kırgıllı, Yoncalı-Çiftlik, Enne, Kumarı, Aydoğdu, Hacıazizler olmak üzere 7 mahalleye yangın söndürme tankerleri teslim edildi.

Tankerlerin anahtarları mahalle muhtarlarına Başkan Saraçoğlu, Vali Yılmaz, Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından takdim edildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İtfaiyesi 87 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement