Kütahya Şehitler Anıtı Önündeki 'Erik Dalı' Krizine Emetlilerden Ortak Açıklama - Son Dakika
Güncel

Kütahya Şehitler Anıtı Önündeki 'Erik Dalı' Krizine Emetlilerden Ortak Açıklama

Kütahya'nın Emet ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş yılı dolayısıyla ilçeye bağlı Günlüce köyündeki Cevizdere Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde folklor gösterisi yapılması olayı ile ilgili olarak siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri...

06.09.2018 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş yılı dolayısıyla ilçeye bağlı Günlüce köyündeki Cevizdere Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde folklor gösterisi yapılması olayı ile ilgili olarak siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri anıt önünde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada olayın sosyal medyada yayınlanmasının art niyetli olduğunu, şehitlerin maneviyatına ve ilçe değerlerine zarar verdiğini ifade edildi. Emet ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü için önceki gün ilçeye bağlı Günlüce köyündeki Cevizdere Şehitler Anıtı önünde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Günlüce Ortaokulu'nun folklor ekibi, gösteri sundu. 4 dakikalık folklor gösterisi, zeybek ile başladı. İçerikte yer alan 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde oyuna geçilince Kaymakam Çiçek, müdahalede bulundu. Çiçek'in müdahalesi üzerine folklor gösterisi yarıda kesildi. Etkinliğin devamında Kuran-ı Kerim okundu.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Etkinlikte 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde sunulan gösteriye dair görüntüler, sosyal medyadan paylaşılınca tepkilere neden oldu. Olayla ilgili bugün de bazı basın yayın kuruluşlarında haberin yayınlanması üzerine Emet'teki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cevizdere Şehitleri Anıtı önünde toplanarak ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, CHP İlçe Başkanı Fevzi Şen, MHP İlçe Başkanı Mustafa Mecit, İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Ahmet Çoban, Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Hüseyin Gencan, Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Emet Esnaf Odası Başkan vekili Mehmet Ak, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Erol Usta, Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı İsmail Elmacı, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Kaymak, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Erdoğan ve İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Taşkıran katıldı.

'YUNAN ORDUSUNU BOZGUNA UĞRATAN KAHRAMAN EMETLİLERİN TORUNLARIYIZ'

Hazırlanan ortak basın açıklamasını ADD Şube Başkanı Erol Usta okudu. Usta, şunları kaydetti

Düzenli ordumuzun ilçemizden geçiş tarihi olan 3 Eylül günü, İlçemiz Günlüce Köyü sınırları içerisinde bulunan Cevizdere Şehitler Anıtı önünde anma programı gerçekleştirilmiştir. Parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak bizler de programa davet edildik. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, öğrenci şiiri, Ecdad Derneği Başkanı Ali Duyan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması, folklor, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile halka ikram şeklindeydi. Şehitlerimizin anısına bir çok güzel etkinlik olan programda, folklor gösterisi sırasında şehitliğin maneviyatına uygun olmayan ve hatalı olarak girilen erik dalı adlı müzik fonu eşliğindeki folklor gösterisi (12-13 yaş ortaokul kız öğrencileri) tarafından yapılırken, 40-45 saniye gibi oldukça kısa süre içerisinde Kaymakamımız sayın Hasan Çiçek' in müdahalesi ile gösteri sonlandırılmıştır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bizler Emet sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri olarak, şehitlerimizin maneviyatını yücelten bir çok etkinlik olmasına rağmen, bunların göz ardı edilerek, sadece erik dalı müzik fonu üzerinden yorum ve yayınların yapılmasını kasıtlı buluyoruz. Yine belirtmek isteriz ki, gösterinin gerçekleştirildiği yer şehit mezarlarının gerçek yeri olmayıp, temsilidir. Bizler Gazi Emetliler olarak 27 Nisan 1922 tarihinde Cevizdere'de Yunan ordusunu bozguna uğratan kahraman Emetlilerin torunlarıyız. Programda onca güzel etkinliği arka arkaya konulmuş ve çok duygulu anlar yaşanmıştır. Hemen ardından oluşan talihsiz durumun ise, Kaymakamımız tarafından müdahale edilerek, kesildiğinin altını özellikle çizeriz. Bu haberlerin art niyetli olduğunu düşünüyor, Şehitlerimizin maneviyatına ve İlçemizin değerlerine asıl zararın, bu haberlerle verildiğini düşünüyoruz. Bu art niyetli olduğunu düşündüğümüz haberlerin İlçemize ve Şehitlerimizin maneviyatına zarar vermemesi için sona erdirilmesini talep etmekteyiz. Yapılan basın açıklamasının ardından temsili şehit mezarları ziyaret edilerek dua okundu.

Kütahya Şehitler Anıtı Önündeki \'Erik Dalı\' Krizine Emetlilerden Ortak Açıklama
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya Şehitler Anıtı Önündeki 'Erik Dalı' Krizine Emetlilerden Ortak Açıklama - Son Dakika


Advertisement