Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu.

04.05.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. Çiftçi, "Depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Depremin psikolojik etkilerini gidermeye çalışıyoruz. Artık depremle yaşamaya alışmak zorundayız" dedi.

Merkez üssü Hisarcık ilçesine bağlı Tokat köyü olan 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama bulunan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Deprem kuşağındayız, depremle yaşamasını öğrenmeliyiz" dedi.

Vali Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kütahya'nın belirli alanları 1. ve 2. derece deprem kuşağında. Geçen yıl bilindiği gibi 19 Mayıs'ta Simav'da 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bunun artçıları günümüze kadar devam etti. Gerçi bunlara artçı denilmeyebilir. Simav ilçemize bağlı İnlice, Şenköy ve en son da Hisarcık ilçemize bağlı Tokat köyünde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kaymakamlıklarımız, emniyetimiz, jandarmamız ve AFAD'tan ekipler bölgeye hemen ulaşarak incelemelerini yaptı. Şu ana kadar can ve mal kaybı

yaşanmadığını öğrendik. Sadece bir evin bacasının yıkıldığı bilgisi bize ulaştı. Depremin maddi olmasa da vatandaş üzerinde bir psikolojik etkisi var. Bu da gayet doğal. Bu sabah insanlarımıza psikolojik destek amaçlı bilgilendirme ekipleri gönderdik."

Vali Çiftçi, Kütahya'nın deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, "Dolayısıyla depreme dayanıklı binalarımız, okullarımız, camilerimiz, iş yerlerimiz olursa bizim korumamıza gerek yok. Deprem kuşağında olmamıza rağmen evlerde, binalarda oynar eşyalarımızı hala sabitlemiş değiliz. Bunları sabitlememiz, duvarlara montelememiz, binaların sağlam yapılması, depremin etkisini en aza indirecektir. Artık bilinçli olmamız, hazırlıklı olmamız, dolayısıyla korkmadan yaşamamız gerekiyor. Şu anda 9 büyüklüğüne göre

yapılan binalarda insanlar depremi hissetmiyor. Binalarımızı depreme dayanıklı şekilde inşa etmemiz, yer seçimini düzgün yapmamız gerekiyor. Ülke genelinde de bu konu gündeme geldi. Şehircilik Bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. İlimizde de sağlam zemine sağlam bina yapmalıyız ki kafamız rahat olsun" diye konuştu.

Depremin psikolojik etkilerinin giderilmesi için okulların 1 gün tatil edildiğini hatırlatan Vali Çiftçi, "Depremi hisseden Simav, Hisarcık, Pazarlar ilçelerimizdeki okullarımızda bina olarak sıkıntımız yok. Depremin öğrencilerimizde, öğretmenlerimizde psikolojik etkileri var. Bundan dolayı 1 günlük bir tatil söz konusu oldu. Cumartesi-pazarla birlikte psikolojik rahatlama olacaktır" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement