Kütahya'ya Yeni Adalet Sarayı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kütahya'ya Yeni Adalet Sarayı Yapılacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

02.01.2018 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.

Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin dört bir yanında adaletin tecellisi için özveriyle görev yapan bütün yargı mensuplarının, adliye ve cezaevi personeli ile avukatların, daha nitelikli hizmet sunmaları için modern ve nitelikli hizmet binaları yapmayı önemsediklerini belirtti.

Kütahya kent merkezinde, yeni adalet sarayı ve Domaniç ilçesine de açık cezaevi yapılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüklerini aktaran Kavuncu, şunları kaydetti:

"Kütahya merkezimizde ihtiyaç duyulan yeni adalet sarayı için proje çalışmaları tamamlandı. 2018 yılının ilkbaharında Resmi Gazete'de yayınlanacak olan yatırım programından sonra hızla uygulama ihalesi yapılacak. Böylelikle Kütahya için önemli iki yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıllarda planlanan ama yatırım programına alınamayan Domaniç cezaevimizin proje çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren çalışmaların başlatılması için Sayın Bakanımız ilgili bürokratlara talimatı verdi. Domaniç ilçesi Hisar Mahallesinde 70 dönüm arazi Adalet Bakanlığı adına tahsis edilmiştir. Proje çalışmasının tamamlanmasına müteakip inşaat yatırımına teklifi yapılacak. Yapılacak olan cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların da topluma kazandırılması kapsamında tarımsal üretim ve faaliyetlerde gerçekleştirilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'ya Yeni Adalet Sarayı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement