Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Erdemli Müftülüğünce bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında mehteran takımı da gösteri yaptı.

17.04.2011 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Müftülüğünce bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında mehteran takımı da gösteri yaptı.

Talat Göktepe Çamlığında gerçekleştirilen etkinliklere, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam İbrahim Özefe, törende yaptığı konuşmada, peygamber sevgisinin insanları birlik ve beraberliğe yönelttiğini söyledi.

Milli ve manevi değerler denildiğinde Erdemli'nin Yörük insanlarının tek yürek ve tek düşünce ile alanlara geldiğini anlatan Özefe, "Peygamber sevgisiyle birlik ve beraberlik içinde burada bulunan Erdemli halkının bundan sonra da aynı sevgi etrafında toplanmalarını diliyorum" dedi.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise, 1989 yılından bu yana tüm yurtta olduğu gibi dış temsilciliklerde kutlanan Kutlu Doğum Haftasının halktan büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Erdemli'de yapılan bu kutlama etkinliği adeta bir şölen havasında geçtiğini görmekteyiz. Bu kutlama etkinliği bizleri bir birimize bağlayan ve kucaklaştıran peygamber sevgisiyle buluşturan güzel bir gelenek olmuştur. Kutlu Doğum Haftası kutlu olsun. "

Erdemli Müftüsü Mustafa Topal da , Erdemli çamlığında en az 20 bin kişinin bir araya getiren sevginin Peygamber sevgisi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ankara Tasavvuf Musikisi ve Erdemli Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu konser ve ilahi söylerken, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter tarımı da konser verdi. Kurulan Yörük çadırlarında etkinliğe katılanlara yöresel hazırlanan sıkma ayran ikram edilirken birçok firma da halka ücretsiz yemek dağıtımında bulundu, etkinlik alanında kurulan Kızılay Mersin Kan Merkezi çadırında ise vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Erdemli Müftülüğü ayrıca, etkinliğe katılanlara yaklaşık 25 bin gül dağıttı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement