Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Uludere ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda 750 kişiye yemek verildi.

17.04.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludere ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda 750 kişiye yemek verildi.

İlçe Müftülüğü ve Kaymakamlık tarafından düzenlenen program öncesi Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, esnafları ziyaret ederek, vatandaşlara gül dağıttı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda 750 vatandaşa yemek verildi.

Buradaki programa, Garnizon Komutanı Eray Çakır, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, Uludere Emniyet Amiri Bekir Yıldırım, İlçe Müftüsü Muhammed Latif Altun ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Uludereli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Kaymakam Şivgan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Kutlu Doğum temasının "birlikte yaşama ahlakı" olduğunu hatırlatarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Şivgan, ilçede bundan sonra çok sayıda program ve etkinlik düzenleyeceklerini ifade ederek, "Uludere halkının Peygamber Efendimizin şahsına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki senelerde de hep birlikte bu etkinlikleri sürdüreceğiz" dedi.

- "Birlikte, kardeşçe, barış içerisinde, küslüklerin olmadığı güzel günler istiyoruz"

Uludere halkına kapılarının daima açık olduğuna dikkati çeken Kaymakam Şivgan, şunları kaydetti:

"Amacımız dünyanın hatrına yaratıldığı Efendimizin, dünyaya gelişindeki önemini genç Uludereli kardeşlerimize, çocuklarımıza ve kızlarımıza anlatmak. Bu seneki Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum teması birlikte yaşama ahlakı. Buradaki mesaj bizim için çok önemlidir. Birlikte, kardeşçe, barış içerisinde, küslüklerin olmadığı güzel günler istiyoruz. O yüzden ilçe kaymakamı olarak, sizlerle yaşamaktan dolayı büyük mutluluk içerisindeyim. Her an sizlerle birlikte olmak isiyorum. Kapım sizlere sonuna kadar açık. O yüzden gelin bu mesaja birlikte sahip çıkalım. Birlikte yaşama ahlakına sahip çıkalım. Efendimizin ismine sahip çıkalım. Burası bir barış şehrine dönüşsün.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program sonunda ŞÜ Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Aktaş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement