Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Kültür Sanat

Kutlu Doğum Haftası

Peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa'da "Seccadeni Al Gel" etkinliği kapsamında yaklaşık 7 bin kişi, akşam ve yatsı namazını kıldı.

18.04.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa'da "Seccadeni Al Gel" etkinliği kapsamında yaklaşık 7 bin kişi, akşam ve yatsı namazını kıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Müftülüğü'nün "İnsanlığı diriltmek için gelin birlik olalım" sloganı ile yürüttüğü proje kapsamında vatandaşlar akşam ve yatsı namazını kılmak için Rabia Meydanı'na geldi.

Evlerinden seccadelerini getiren yaklaşık 7 bin kişi, Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Nureddin İshak Recebi'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, edilen dualara hep birlikte "amin" dedi.

Ezanın okunması ile meydanda saf tutan yaklaşık 7 bin kişi, Şeyh Nureddin İshak Recebi'nin imamlığında akşam namazı kıldı. Ardından sahneye çıkan ilahi sanatçısı Mustafa Cihat ve Grup Dergah çeşitli ilahiler ve şiirler seslendirdi.

Program yatsı namazının kılınması ile son buldu.

İl Müftüsü İhsan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, şehitler için dua edildiğini söyledi.

Alanda namaz kılan yaklaşık 7 bin kişinin ellerini huzur için semaya açtığını anımsatan Açık, "Ülkemiz bu zor günlerden geçerken bizlerde burada hep beraber ellerimizi semaya açarak Allah'a dua ettik. Burada bulunan bir Müslümanın duası kabul olursa, diğerlerinin de kabul olur. Onun için bugün eller vatanımız ve milletimiz için kaklktı. İnşallah dualarımız kabul olur ve huzurlu yarınlar bizi bekler" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement