Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Elmadağ'da Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Elmadağ'da Konferans Verildi

Elmadağ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Merhamet Peygamberi" konulu konferans düzenlendi.

19.04.2011 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmadağ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Merhamet Peygamberi" konulu konferans düzenlendi.

Elmadağ Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, 200 koltuğun bulunduğu salonda çok sayıda kişi konferansı ayakta dinledi. Konferansa Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Belediye Başkanı Gazi Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Kara, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar tarafından verilen konferansın açılışında, bu seneki kutlu doğum haftasının ana temasının "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak tespit edildiğini söyledi.

Merhamet eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade eden Kara, "Merhametin olmadığı yerde sevginin saygının şefkatin olması mümkün değildir. Onun için günümüz dünyasında hem İslam dünyasında hem de diğer alemlerin, yani dinlerin dünyasında merhametin hızla yok olduğu, yerine şiddetin yer aldığı bir dönemde, merhamete ve merhamet eğitimine ne kadar önemli ihtiyacımızın olduğu gayet açık ve seçiktir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar da, Hz. Muhammet'in hayatından örnekler vererek, salondakilere peygamber sevgisi, merhamet eğitimi hakkında bilgi verdi.

Konferans, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından davetlilere canlı gül, Kuran-ı Kerim meali, veda hutbesi ve çeşitli kitaplar dağıtıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Elmadağ'da Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement