Kutsal Topraklarda Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Kutsal Topraklarda Kur'an Ziyafeti

Kutsal Topraklarda Kur\'an Ziyafeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki hac organizasyonunda bir ilke imza attı Mekke'de düzenlenen irşad programına yüzlerce hacı adayı katıldı

09.10.2013 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013 yılı hac organizasyonunda bir ilke imza atarak, açık havada yüzlerce hacı adayının katıldığı özel program düzenledi.

Mekke'de düzenlenen programda, Türkiye'den gelen kariler, hacı adaylarına Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Zikir ve ilahilerin okunduğu programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Mekke ve hac ibadetinin önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Biz bugünlerde öyle bir beldedeyiz ki bu belde insanlığın ve yeryüzünün en mübarek beldesidir. Bizler bugün insanlığın ve yeryüzünün en kutlu evladının doğduğu beldedeyiz. Son nebinin, son ilahi mesajı getirdiği beldedeyiz. Belde-i Haramda, mukaddes mekandayız. Cibril-i Emin'in ilk defa göründüğü, ilk vahyin bir gece yarısı indiği yerdeyiz. İnsanlığın en kutlu, en talihlilerinden bir kısmı da biziz. Ne kadar şükretsek azdır. Bu belde öyle mübarek belde ki bundan tam 4 bin 500 sene önce Hz. İbrahim, eşi Hacer'i ve oğlu İsmail'i bu beldeye bıraktı. İnsanlığın ve peygamberlerin atası Hz. İbrahim bu beldeye evladını bıraktı ve orada insanlığın ilk mabedi inşa oldu. 4 bin 500 senedir insanlar Hz. İbrahim'in davetine icabet ediyorlar. Bu kutsal beldede kalplerini, gönüllerini, bedenlerini arındırıyorlar. Bu sevgi selinde bir damla olmak ne büyük nimettir."

Özafşar, Mekke'nin, Hazreti Muhammed'in, Cebrail ile karşılaştığı, büyük sıkıntılar yaşayıp Taif'e gittiği, Akabe biatlarının yapıldığı, Medine'den gelen bütün müminleri kabul ettiği ve onlarla İslam medeniyetinin başşehrinin kurulması için karar verdiği yer olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonunun düzenlediği programa, Suudi Arabistan Krallığı Hac Bakanı Yardımcısı Hatem Hasem Kadi de katıldı. Kadi, programda yaptığı konuşmada, Kabe'nin misafirlerine hizmet etmeyi şeref addettiklerini belirterek, "Sizi sevgi ve muhabbetle karşılıyoruz. Sizler Allah'ın evine misafir oldunuz. Bu mübarek günler faziletlidir. Bizler siz Allah'ın misafirlerine hizmet etmeyi kendimize şeref olarak görüyoruz" dedi.

Diyanet'in hac organizasyonunda bir ilk olarak ayrıca önem taşıyan geceye, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Ergün Yücel, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman ve çok sayıda hacı adayı katıldı. - Mekke

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutsal Topraklarda Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement