Kütüphane Haftası Neü'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kütüphane Haftası Neü'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Kütüphane Haftası Neü\'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının tarafından “54. Kütüphane Haftası” çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

28.03.2018 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının tarafından "54. Kütüphane Haftası" çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

NEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 54. Kütüphane Haftası kapsamında Meram Ahmet Keleşoğlu Kampüsünde "Ben okudum sen de oku" kitap takas etkinliği düzenlendi. NEÜ Köyceğiz Yerleşkesinde de "Türkiye Genelinde 81 İlde Kitap Okuma Etkinliği" adı ile bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Kitabın geleneğimizde çok ayrı bir yeri var. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere tüm kitaplara benzer bir saygıyı toplumumuz hep gösteregelmiş. Kitabın elbette insanın dostu olarak tanımlanması ve kitap dostu insanlarla arkadaşlığında hep tavsiye edildiği bir geleneğin çocuklarıyız. Kitabın insanın gelişimine sağladığı destek ilkokul çağlarından bu günlere kadar hep bizlere öğretilmiş ve bizler de yaşayarak öğrenmişiz" dedi.

Okumaktan istifade edilmesi gerektiğini kaydeden Rektör Şeker, "Öğretim üyeliği veya öğrencilik okumayı zorunlu kılıyor ama bu zorunluluk dışında isteyerek gönüllü olarak okumak, okuduğunu özümseyebilmek ve bu okuduklarından yeni şeyler yazmak çok önemli. Bu vesile ile her sene geleneksel olarak yürütülen bu okuma etkinliğinin toplumda okumaya yönelik farkındalık oluşturmaya katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, Halk Oyunları Topluluğu öğrencilerinin folklor gösterilerini icra etmeleri ve toplu kitap okuma etkinliği ile tamamlandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütüphane Haftası Neü'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement