Kuva-yi Milliye Ateşi Ankara'ya Taşındı - Son Dakika
Yerel

Kuva-yi Milliye Ateşi Ankara'ya Taşındı

Kuva-yi Milliye ateşi Ankara'ya taşındı Keşşaflara Ankara'da büyük ilgi Orkan: "Kuva-yi Milliye ateşini yakan neslimizi unutmayalım"BALIKESİR - Balıkesir Lisesi Keşşafları Kuva-yi Milliye ateşi Ankara'ya taşıdı.

21.05.2019 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuva-yi Milliye ateşi Ankara'ya taşındı

Keşşaflara Ankara'da büyük ilgi

Orkan: "Kuva-yi Milliye ateşini yakan neslimizi unutmayalım"

BALIKESİR - Balıkesir Lisesi Keşşafları Kuva-yi Milliye ateşi Ankara'ya taşıdı. Keşşaflar Ankara'da Anır Kabri ziyaretleri vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit önünden başlayan Karesi Bey, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri ile Bozüyük'te Türk Büyükleri Anıtı, Anıtkabir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyaretlerini gerçekleştirilen Balıkesir Lisesi Keşşafları, emanet aldıkları Türk bayrağı ve mektubu bakanlığa teslim ettiler. Keşşaflar gezi dönüşünde Balıkesir'de coşkuyla karşılandılar.

Milli Mücadelenin 100. Yılında ecdadımız tarafından Kuva-yi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit önünden başlayan Balıkesir Lisesi Keşşaflarının ziyaret ve gezileri sona erdi. Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi organizasyonu ile Karesi Bey Türbesi'ni Karesi Belediye Başkan Yardımcısı M. Baki Yarımdağ'la birlikte ziyaret ederek Ankara yolculuğuna başlayan Balıkesir Lisesi Keşşafları ilk olarak Bursa'da Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ettiler. Burada türbeler ve tarihi yapılar hakkında rehberlerden bilgiler alan ve tarihi alanları gezen Keşşaflar daha sonra Bilecik'in Bozöyük ilçe meydanında bulunan 'Türk Büyükleri Anıtı'nı ziyaret ettiler.

Anıtkabir'de Keşşaflara ilgi büyük oldu

Ankara'da ise Anıtkabir'i ziyaret eden Keşşaflar yine burada rehberler eşliğinde bilgiler alarak Anıtkabir'i gezdiler. Anırkabir'de vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisi ile karşılaşan Keşşaf Takımı, sık sık hatıra fotoğrafı çektirerek Keşşafların tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdiler. Keşşaflar, Ankara'da Karesi Belediyesi organizasyonu ile ANKA Parkı'da gezdiler. Gönüllerince eğlenen Keşşaf Takımı son gün ise T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyarette bulundular. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu tarafından ağırlanan Keşşaf Takımı ve Karesi Belediye Başkan Yardımcısı M. Baki Yarımdağ, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan imzalı mektubu okuyarak, Aksu'ya teslim ettiler. Yarımdağ, Aksu'ya Keşşaflar hakkında bilgilerde verirken, Balıkesir'de emanet edilen bayrağını da teslim etti. Yarımdağ ayrıca Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tarafından gönderilen ve Karesi'nin tarihi yapılarının çizimlerinin yeraldığı tabloyu da hediye etti.

Aksu: "Gençlerimizin milli tarih ruhunu kazanmalarını istiyoruz"

Yardımdağ ve Keşşaflara ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Bakan Yardımcısı Aksu ise bakanlık olarak en önemli hedeflerinden birinin gençlere milli tarih ruhunu kazandırmak olduğunu söyledi. Balıkesir Lisesi'nin de bu konuda Keşşaf Takımı ile örnek bir okul olduğunu gösterdiğini ifade eden Aksu, "Sadece üniversiteye, hayata hazırlanmak değil, geleneğimizi, tarihimizi bilerek okuldan mezun olmak çok farklı bir şey. Bu konuda öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu şuuru sizlere verdikleri için Allah onlardan razı olsun. Balıkesir ülkemizin güzel bir köşesi. Güzelliklerle örülmüş bir şehir. İnsanı vatansever. Allah bu meziyetlerden ayırmasın. Balıkesir'in Milli Mücadele döneminde yaptıkları zaten aşikar. 1923 yılında Atatürk'ün Zağnospaşa Caminde meşhur bir hutbesi var. Okumayan arkadaşlar onu mutlaka okusunlar. Şuanda Atatürk'ü farklı şekilde göstermeye çalışanlar. Atatürk'ü maneviyata karşıymış gibi gösterilmesini sağlamak isteyenlere en güzel cevabı, o Cuma hutbesi de vermiştir" dedi.

Ziyaret sonunda bakanlık önünde Keşşaf Takımı tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu. Ekip, Bakan Yardımcısı Sinan Aksu tarafından Balıkesir'e uğurlandı.

Orkan: "Kuva-Yİ Milliye ateşini yakan neslimizi unutmayalım"

Ankara programlarının sona ermesi ardından Balıkesir'e dönen Keşşaflar, belediye önünde Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Orkan, Başkan Yardımcısı Yarımdağ ve Keşşaflara tek tek teşekkür etti. Genç neslin her zaman önde olacağına inancının tam olduğunu söyleyen Başkan Orkan, "Baki başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bütün arkadaşlarımdan önemle rica ediyorum, herşeyle karşılaşabiliriz ülkemizde ama Kuva-yi Milliye ruhunu, ilk yakılan o ateşi, ilk ateşi yakan o neslimizi unutmayalım. Biz geçmişi unutmazsak, geleceğe de sağlam adımlar atarız" dedi.

Başkan Orkan'ın konuşması sonrası Keşşaflar, halkoyunları gösteri sunarken, karşılama töreni hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

Kuva-yi Milliye Ateşi Ankara\'ya Taşındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuva-yi Milliye Ateşi Ankara'ya Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement