Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot - Son Dakika
Ekonomi

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

Fransa'da Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin resmi binalara yansıtılmasının ardından Kuveyt ve Katar Fransız ürünlerini boykot ederek tepki gösterdi. İki ülkedeki marketlerde Fransız ürünlerinin satıldığı raflara "Fransız ürünleri yok", "Boykot" gibi yazılar asıldı.

24.10.2020 17:31  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da bir öğretmen derste öğrencilerine Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret içeren karikatürlerini göstermiş ve 16 Ekim'de başı kesik halde ölü bulunmuştu. Olayın ardından Fransa'da Müslümanlara yönelik baskılar arttı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Müslümanları hedef gösteren açıklamalarda bulunmuş, İslami radikalleşme ve terörle mücadeleyi yoğunlaştıracağını söylemişti. Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler, devlet kurumlarına ait binalara yansıtılmıştı.

FRANSA MÜSLÜMANLARA BASKIYI ARTIRDI

Fransa'da cami ve Müslüman derneklerine karşı baskınlar ve kapatma tehditleri artışa geçti. Müslüman dünyasından Fransa'daki İslam karşıtlığına karşı tepkiler gelmeye başladı.

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

KATAR VE KUVEYT'TEKİ MARKETLERDEN BOYKOT

Katar'da bazı marketler Arap ve Müslüman dünyasını Fransız ürünlerini boykot yapmaya çağırırken Fransız ürünlerini raflarından kaldırdı. Katar'da devlete bağlı faaliyet gösteren Al Meera marketler zinciri tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonraki duyuruya kadar Fransız ürünlerini tüm şubelerimizden çekmeye başladık" ifadesi kullanıldı.

Kuveyt'teki marketler ise bütün Fransız ürünleri toplayıp depolara göndererek ürünlerin satışını durdurdu. Ülkede Fransız ürünlerinin satıldığı raflara "Fransız ürünleri yok", "Boykot" ve "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini kınıyoruz" şeklinde yazılar asıldı.

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot
Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot
Kuveyt ve Katar\'da Hazreti Muhammed\'e saygısızlık yapan Fransa\'nın ürünlerine boykot
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • xxxxx.: O domuz sudılerle satılmış BAE ses çıkarmıyor kıtapsız rezıller. 102 2 Yanıtla
  • DİNSİZ: ÇOKTA Fİ Fİ. 10 78 Yanıtla
  • adaletsiz: bizim sözde muslumanlarda ses yok 76 2 Yanıtla
  • yasin: arap kadar tehilikeli bir ırk yok 2 0 Yanıtla
  • zabıta: MÜNAFIKLIK BUNLARDA...HAİNLİK BUNLARDA ...İMAN DIŞINDA HER TÜRLÜ PİSLİK BUNLARDA 2 0
  • Deniz Danimarka dan: Ac kalsinlar bu bedeviler 0 0 Yanıtla
  • Deniz Danimarka dan: 13 sene ønce Danimarka mallarinida boykot etmislerdi.Yobazlar 0 0 Yanıtla
  • emsalkutsal: haditürkiyedekicematlerneduruyorsunuzallahınresulunehakaretediliyoryazıklarolsunsizbuülkeyirezilettinizislamcılarismailagapezevenkleri 0 0 Yanıtla
  • adam: onlar öyle bir kazzap görecekki nerden geldiğini bilemeyecekler 0 0 Yanıtla
  • JOURNALiST: Türkiye'de böyle bir tepki neden yok acaba ! 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı
    10:29 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katıldı. Şimşek, Denizli'nin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, Başkan Osman Zolan'ın hizmetlerini övdü.

  • Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor
    10:29 Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor

    Yunusemre Belediyesi tarafından kurulan halk ekmek büfeleri, vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek imkanı sunmaya devam ediyor. Laleli Mahallesi'ndeki büfenin de hizmete girmesiyle birlikte toplamda 17 noktada hizmet verilecek.

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.


Advertisement