Kuveytli Firma Yatırım İçin Şanlıurfa'da - Son Dakika
Ekonomi

Kuveytli Firma Yatırım İçin Şanlıurfa'da

Kuveytli Firma Yatırım İçin Şanlıurfa\'da

Yeni teşvik paketinin açıklanmasının ardından Şanlıurfa'ya olan yatırımcı ilgisi arttı.

18.04.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni teşvik paketinin açıklanmasının ardından Şanlıurfa'ya olan yatırımcı ilgisi arttı. Kente son olarak Kuveytli NCC şirketi, 100 bin küçükbaş ve 5 bin büyükbaş hayvan besiciliği yapıp Ortadoğu'ya Şanlıurfa'dan pazarlamayabilmek için kente geldi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın rehberlik ettiği NNC (National Cleaning Co) firması Genel Müdürü Muhsen Bu Shehri, yapmak istedikleri yatırımlarla ilgili olarak ziyaret ettiği Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e bilgi verdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, NCC şirketi ve şirketin Şanlıurfa'da yapmayı planladığı yatırımlar hakkında sunum yaparak Vali Celalettin Güvenç'e bilgi veren Muhsen Bu Shehri, şirketlerinin 13 alt biriminde 13 bin çalışan ve 2 bin 500 uzman ekibiyle dünya genelinde hizmet verdiğini söyledi. Muhsen Bu Shehri, Kuveyt'teki iklim ve arazi koşulları uygun olmadığı için ülkeleri dışında yatırım yapmaya karar verdiklerini, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Malezya, Ermenistan gibi ülkeler arasında incelemelerde bulunduktan sonra ekonomik gelişimi, uygun arazileri ve lojistik imkanları sebebiyle Türkiye'yi tercih ettiklerini anlattı. Shehri, Katar, Abu Dabi, Tunus ve Bahreyn'in ardından Şanlıurfa'da şube açtıklarını belirterek, "Ortadoğu'yla iş yapabilmek ve ürünlerimizi ihraç etmek için çok uygun bir konumda. 2 gün önce hayvancılık üzerine Şanlıurfa'da 500 bin sermayeli bir şube açtık. Bu proje şartlarını görebilmek için deneme amaçlı bir yatırım. Yatırım şartları, ekonomi ve kar testleri olacak. Bu koşullara göre başka projeleri hayata geçireceğiz. En son teknolojiyi kullanarak yatırımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Yatırımın büyüklüğü bize verilecek arazi miktarına bağlıdır" dedi.

Shehri, Şanlıurfa'ya yapmayı planladıkları yatırım programında 100 bin küçükbaş ve 5 bin büyükbaş hayvanın besleneceği, et ve süt işleme tesisi kurmayı hedeflediklerini belirterek arazi konusunda destek istedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinde 6'ncı bölgede yer alan Şanlıurfa'nın 15 il arasında en cazip konumunda olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yatırım ortamı olarak en iyi ve en cazip ili Şanlıurfa oldu. Gerek yurt içinden, gerekse yurtdışından birçok yatırımcı teşviklerden yararlanarak bölgemizden yatırım talebinde bulunuyor. Bu günde Kuveytli firmanın teklifini inceliyoruz. Büyük bir yatırım yapmayı hedefliyorlar. Bütün Ortadoğu'nun etini buradan karşılamayı planlıyorlar. Bunun içinde 5 bin büyükbaş hayvan, 100 bin küçükbaş hayvan üretmek; kesimhaneleri ve et üretim tesisleriyle 626 bin ton yıllık yem üretecek olan fabrikayı burada kurmak istiyorlar. Toplam hedefleri 50 bin dekarlık bir arazinin kendilerine tahsis edilmesi, bu ciddi bir yatırım tek başına kurulduğu bölgenin rengini değiştirebilecek bir yatırım" diye konuştu.

(HK/AAA) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kuveytli Firma Yatırım İçin Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement