KUYİAD'dan Engellilere Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Yerel

KUYİAD'dan Engellilere Tekerlekli Sandalye

KUYİAD\'dan Engellilere Tekerlekli Sandalye

KUYİAD tarafından engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen beş adet tekerlekli sandalye KAGED Genel Başkan Teber'e teslim edildi.

02.07.2013 15:09  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumrulu İşadamları Derneği (KUYİAD) tarafından engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen beş adet tekerlekli sandalye Karadeniz Görme Engelliler Derneği (KAGED) Genel Başkan Faruk Teber'e teslim edildi.

İstanbul'da bulunan KUYİAD tarafından, Kumru ve çevre il ve ilçelerdeki engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere beş adet tekerlekli sandalye KAGED'e gönderildi. Tekerlekli sandalyeler, KUYİAD Kumru Temsilcisi Hacı Evin ve araçları dernek adına getiren Bahadır Dervişoğlu tarafından dernek genel merkezinde Genel Başkan Faruk Teber'e teslim edildi.

KUYİAD Temsilcisi Hacı Evin yaptığı açıklamada, "Her sağlam insan bir engelli adayıdır. Buradan KUYİAD yönetimine canı gönülden teşekkür ediyoruz ve araçları KAGED Genel Başkanı Faruk Teber'e teslim ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

KAGED Genel Başkanı Faruk Teber ise yaptığı açıklamada, "Karadeniz Görme Engelliler Derneği olarak bugüne kadar olduğu gibi girişimlerimizle, Kumrulu işadamları derneği başkanı Özay Dervişoğlu'nu arayarak beş tane tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız olduğunu söyledik ve talebimizi hoş görüyle karşılayarak, 'faaliyetlerinizi görüyoruz tabi ki göndeririz' dedi. Kumrulu İşadamları Derneği Başkanı Özay Dervişoğlu ve yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 80 adet tekerlekli sandalye dağıtılmıştır. Bununla beraber 85 adet olacak. 15 akülü araç, 15 görme engelliler ait bilgisayar, yaklaşık 300 görme engellilere ait beyaz baston ve saat dağıtılmıştır. Amacımız engellilerin ihtiyaç ve sorunlarını gidermektir. Bu araçları birde vatandaşlarımız çevre bilinciyle topladıkları mavi kapaklarla da alabiliyorlar. Yaklaşık 250 kilo mavi kapak toplanmasıyla bu araçlar alınabiliyor ama bizler daha çok engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hayırsever işadamlarımız ve insanlarımız sayesinde daha hızlı ve çabuk olarak çözüyoruz. Şu anda engellilerimiz için bilgisayar projemiz devam etmekte. 10 kişiyle birlikte Fatsa ilçemizde bilgisayar eğitimi verdik. Yakında Kumru ilçemizde de bu kurstan açacağız" diye konuştu.

ÇAYKUR'DAN KAGED'E ELEKTRİKLİ ÇAYLAND

Öte yandan, Karadeniz Görme Engelliler Derneği'ne Çaykur Genel Müdürlüğü Çayland hediye etti. KAGED Genel Başkanı Faruk Teber, " Rize'de bulunan Çaykur Genel Müdürlüğümüz bizim özel bir talebimiz olmamasına karşın, çalışmalarımızı takipleri sonucu olsa gerek, bizlere 250 bardaklık bir otomatik Çayland'ı hediye olarak göndermişlerdir. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı Çaykur Genel Müdürlüğü'ne ve çalışan personellerine derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KUYİAD'dan Engellilere Tekerlekli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement