Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapis - Son Dakika
Güncel

Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapis

Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapisİSTANBUL Sevgilisi Ayşe Altuntaş'ı silahla vurarak öldürdüğü ve kazdığı çukura gömdüğü iddia edilen Mehmet Taşdelen'in yeniden yargılandığı davada karar çıktı.

24.03.2023 13:39  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapis

İSTANBUL Sevgilisi Ayşe Altuntaş'ı silahla vurarak öldürdüğü ve kazdığı çukura gömdüğü iddia edilen Mehmet Taşdelen'in yeniden yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanığı 'kasten öldürme' suçundan takdir indirimi uygulamadan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Gaziosmanpaşa'da evinden çıktıktan sonra kayıplara karışan sevgilisi Ayşe Altuntaş'ı silahla vurarak öldürdüğü, ardından kazdığı çukura gömdüğü ve eşyalarını da yok ettiği iddia edilen tutuklu sanık Mehmet Taşdelen'in yeniden yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Taşdelen ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya maktul Ayşe Altuntaş'ın müşteki ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Abdullah Yılmaz ve müştekiler avukatı Meltem Özel de katıldı.

"Bunu kendisi de Allah da bilir"

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Ahmet Altuntaş, "Bizce cinayeti aracın içerisinde işlemiştir. Bu mümkündür, kasten yapmıştır. Bunu kendisi de Allah da bilir. Biz adalete sığınıyoruz" şeklinde konuştu.

Müştekiler avukatı Özel, sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu söylerken, avukat Yılmaz ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Öldürdükten sonra çukura gömdüğü belirtildi

Duruşmada esasa ilişki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Taşdelen'in olay tarihinde maktul Altuntaş'ı yanında bulunan silahla vurarak kasten öldürdüğünü aktardı. Açıklanan mütalaada, sanığın maktulü öldürdükten sonra buluştukları yerin hemen yakınında bulunan bir çukura gömdüğü de belirtildi. Mütalaada, sanık Taşdelen'in 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

"Kendi kendine intihar etti"

Açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanık, "Onu ben öldürmedim, kendi kendine intihar etti. Olayı olduğu gibi anlattım. Tahliyemi talep ederim, suçsuzum, beraatımı isterim" ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise mütalaayı kabul etmediklerini, şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince müvekkilinin beyanlarına itibar edilmesi gerektiği ve tahliyesi ile beraatını talep ettiğini söyledi. Son sözü sorulan sanık ise avukatının beyanlarına katıldığını söyleyerek başka bir şey söylemek istemediğini ifade etti.

Takdir indirimsiz müebbet hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Taşdelen'i 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, değişen Türk Ceza Kanunu'nun 62.maddesinin aradığı şartlar dahilinde sanığın yapılan yargıma sırasında pişmanlığını gösteren herhangi bir davranışta bulunmadığı gerekçesiyle oy çokluğuyla takdiri indirim uygulanmamasına hükmetti. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Üye hakim şerh koydu

Üye hakim, bozma öncesi yapılan ilk yargılamada takdiri indirim uygulandığını, bu hususun sanığın kazanılmış hakkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek takdir indirimi yönündeki karara muhalefet şerhi koydu.

Olayın Geçmişi

18 Temmuz 2019'da Ayşe Altuntaş, evinden çıktıktan sonra kayıplara karışmış, o günden sonra haber alınamamıştı. Altuntaş'ın kuzeni Mehmet Taşdelen, Müge Anlı'nın televizyon programına katılarak maktulle sevgili olduklarını belirtmiş ve şüpheler üzerine gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Taşdelen, savunmasında silahın, maktulün elinden almaya çalışırken ateş aldığını öne sürmüştü.

Konuya ilişkin İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, 8 Eylül 2021'de mahkeme heyeti, Taşdelen'i 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, daha sonra sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak cezayı müebbet hapse indirmişti.

Daha sonra yapılan itiraz sonucu Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın cinayete ne zaman karar verdiği tespit edilemediğinden 'tasarlama' unsurunun oluşmadığını değerlendirerek verilen kararı bozmuştu.

Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapis
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevgilisini öldürüp çukura gömen sanığa indirimsiz müebbet hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.


Advertisement