Kuzeninin Kimliğini Kullandı Ama Eski Fotoğrafını Tanıyamadı - Son Dakika
Güncel

Kuzeninin Kimliğini Kullandı Ama Eski Fotoğrafını Tanıyamadı

Kuzeninin Kimliğini Kullandı Ama Eski Fotoğrafını Tanıyamadı

Antalya polisi, İzmir'de geçen yıl apartmandan dışarı çıkartılıp sokak ortasında sopalarla dövüldükten sonra bıçakla öldürülen bar işletmecisi Erkan Kaya’nın cinayet zanlısı 23 yaşındaki G.E.’yi sahte kimlikle yakaladı.

08.08.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya polisi, İzmir'de geçen yıl apartmandan dışarı çıkartılıp sokak ortasında sopalarla dövüldükten sonra bıçakla öldürülen bar işletmecisi Erkan Kaya'nın cinayet zanlısı 23 yaşındaki G.E.'yi sahte kimlikle yakaladı. Amcasının oğluna ait kullandığı kimlikte amcasının oğluna ait eski fotoğrafı tanımayınca kimliği ortaya çıktı.

18 Eylül 2013 tarihinde İzmir'in Bornova İlçesinde meydana gelen olayda, üniversite öğrencilerinin uğrak yeri Küçük Park'ta bar işleten 31 yaşındaki Erkan Kaya, işyerini kapattıktan sonra sokak üzerindeki bir apartmanda oturan arkadaşını ziyarete gitti. İddiaya göre Kaya'nın arkasından apartmana giren ve gittiği daireden dışarıya çıkaran bir grup, tekme ve yumruklarla saldırdı. Kaya'yı apartman dışına çıkaran ve sokak ortasında döven saldırganlar, göğsünden de bıçaklayarak kendilerini bekleyen iki otomobille olay yerinden kaçtı.

7 ŞÜPHELİ KUZEY IRAK'TA

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayete karıştıkları belirlenen S.G., akrabası S.G., M.E. ve M.G.'yi yakaladı. 7 şüpheli ise, aramalara rağmen bulunamadı. Polisin araştırmaları sonucu 7 şüphelinin, Kuzey Irak'a geçtikleri ve orada bulundukları belirlendi.

ALTI AYLIK TAKİP SONUCU YAKALANDI

Firari zanlılardan 23 yaşındaki G.E.'nin Antalya'ya geldiğini belirleyen Antalya Emniyet Müdürlüğü Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahsı takibe aldı. Yaklaşık bir ay takibi sürdüren ekipler G.E.'ye Sinan mahallesinde bulunduğu yerde kimlik kontrolüne aldı. Önce isminin S.E. olduğunu iddia eden zanlı yapılan parmak ve avuç içi taramasında kimliği ile eşleşmedi.

AMCASININ OĞLUNUN FOTOĞRAFINI TANIYAMADI

İsminin S.E. olduğunu söylemeye devam eden G.E.'ye daha sonra polis amcasının oğlunun ilk ehliyet aldığı dönemdeki fotoğrafını göstererek kim olduğunu sordu. Fotoğrafı tanımayan G.E.'ye polis, fotoğrafın S.E.'nin olduğunu söyledi. G.E. bunun üzerine doğru kimliğini polise beyan etti. Emniyetteki sorgusu tamamlanan G.E. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir emniyetine teslim edilecek.

Öte yandan, polis olay gecesinden itibaren cinayete karıştıkları belirlenen kişilerin cep telefonu görüşmelerini dinledikleri de ortaya çıkmıştı. Saldırganların, olayın ardından kendi aralarında sık sık Kürtçe konuşmalar yaptıkları saptandı.

Deşifre edilmeyen bu konuşmaları sanıkların avukatları Türkçe'ye çevirttiklerinde, Erkan Kaya'nın ölümüne neden olan bıçağı firardaki şüphelilerden G.E.'nin kullandığını söyledikleri ortaya çıkmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuzeninin Kimliğini Kullandı Ama Eski Fotoğrafını Tanıyamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement