Kuzey Egeli Turizmciler Uzayan Bayram Tatiliyle Umutlandı - Son Dakika
Ekonomi

Kuzey Egeli Turizmciler Uzayan Bayram Tatiliyle Umutlandı

Ege ve Marmara denizlerine kıyısı bulunan Balıkesir'de, bayram tatilinin 9 güne uzaması turizmcileri sevindirdi.

12.06.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege ve Marmara denizlerine kıyısı bulunan Balıkesir'de, bayram tatilinin 9 güne uzaması turizmcileri sevindirdi.

Kuzey Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç'in sıralandığı Edremit Körfezi ve Marmara'nın güneyindeki Erdek, Bandırma ve Marmara'daki turizm işletmecileri, hazırlıklarını uzayan tatile göre yapmaya başladı.

Edremit Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Nevzat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nin bayram tatilinin uzamasının da etkisiyle özellikle iç turizmde güzel bir ivme yakalayacağını söyledi.

Bölgenin birbirine çok yakın destinasyonların merkezinde bulunduğunu, Yunan adalarının da buna dahil olduğunu ifade eden Ergün, " Akçay'da konaklayıp bir saat sonra Ayvalık'ta, bir saat sonra Assos'da, 1,5 saat sonra Yunan adası Midilli'de olmak mümkün. Ulaşım da çok kolay oldu artık havayolu şirketleri Edremit Körfez Koca Seyit Havalimanı'ndan Ankara İstanbul üzerinden hem iç hatlarda hem dış hatlarda yoğun bir bağlantıyla geliş gidişleri sağlayabilir. Otobüs firmalarımızın yoğun bir şekilde yaza yönelik ek seferleri mevcut, onlarla bölgeye gelinebilir." diye konuştu.

Ergün, bayram tatili için beklentilerinin özellikle iç pazara yönelik olduğuna dikkati çekerek, "Bölgemiz, iç pazar konusunda ikinci konutların yoğun olması dolayısıyla yerli misafirlerimizin en çok sevdiği destinasyonlardan. Burada tarih, kültür, deniz, kum, güneş, termal, dağlar her şey var. İç pazar müşterisinin aradığı da bu." ifadelerini kullandı.

"Rezervasyon oranlarımız daha yukarı çıkacak"

Bölgedeki işletmecilerle görüşmelerde halkın iyi fiyatlarla tatil yapabileceğini gördüklerini anlatan Ergün, şunları dile getirdi:

"Buralarda rezervasyonlar da fiyatlar da iyi durumda. O konuda bütün halkımıza müjdeyi verebiliriz iyi fiyatlarla iyi bir tatil yapacaklarına inanıyoruz. Şu anda bölgemizde doluluk oranları yüzde 65-70'lerde, tatilin 9 güne çıktığı bilgisiyle yukarıya doğru çıkacaktır çünkü ara bağlantılar sorun oluyordu. Hükümetimiz bu arayı da tatile katınca halkımız bu konuda rahatlayacaktır. Bizim de rezervasyon oranlarımız daha yukarı çıkacaktır."

"Ayvalık turizmine can suyu olacak"

Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin de bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Özgültekin, bunun Ayvalık'a olumlu yansıyacağını vurgulayarak, "9 günlük tatilin Ayvalık turizmine can suyu olacağına inanıyorum. Hatta güney bölgelerindeki tatil yörelerinin bu işten daha fazla yararlanacaklarını düşünüyorum." dedi.

Ayvalık'taki rezervasyonların genelde 3-4 günlük olduğunu, bu kararın ardından insanların ya tatillerini uzatmak isteyeceklerini ya da Antalya, Marmaris, Bodrum gibi tatil beldelerinde uzun tatillere çıkacaklarını ifade eden Özgültekin, şöyle konuştu:

"9 günlük tatilin Türkiye'deki tüm tatil beldelerinde olumlu yansımaları olacaktır. Umarız bu doluluk 9 gün boyunca sürer. Ayvalık, kısa tatiller bölgesinde. Ayvalık, İstanbul'dan 3-5 günlük tatil bölgesi olarak görünüyor. Biz yurt dışından sadece yaz aylarında, temmuz-ağustos aylarında 2 haftalık sürelerde tatilcileri çeken bir bölgeyiz. Ramazan Bayramı sürecinde geçmiş yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir'den günübirlik ya da 3-4 günlük tatilcileri çekmişizdir. Geçmişte böyle oldu, bana göre bu yıl da böyle olacaktır ama bu yıl 9 günlük tatili yoğun bir şekilde yaşayacağımıza inanıyorum. Çünkü çok farklı bir dönemdeyiz. Biz de sürprizlerle dolu olmasını bekliyoruz. 9 günlük tatil, bizim için bu sürprizlerden biri oldu. Umarız iyi geçer. Umarız tüm turizmcilerimiz bu hareketlilikten payını alır."

"Canlılık getireceğini düşünüyorum"

Erdek Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Özlem Sarı da 9 günlük bayram tatilinin, bütün Türkiye'de olduğu gibi Erdek turizmi için nimet olduğunu belirtti.

Sarı, turizm işletmeleri ve esnafın bu tatil kararını beklediğini vurgulayarak, "Erdek gibi küçük yerler için bu çeşit tatiller çok önemlidir. Esnafa da büyük canlılık, hareketlilik getirir, ticaret hayatına da. Erdek, deniz turizminde önemli bir bölge. Erdek'te mevcut misafirlerimizin çoğalmasını bekliyoruz. Bu tatilin Erdek'e heyecan ve canlılık getireceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Erdek Kent Konseyi ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş da Türkiye'nin ilk turizm beldesi olan Erdek'in, 9 günlük bayram tatilini hareketli geçirmesini beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kuzey Egeli Turizmciler Uzayan Bayram Tatiliyle Umutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement