Kuzey'in Olimpiyatlara Katılımı Barışı Hızlandıracak" - Son Dakika
Güncel

Kuzey'in Olimpiyatlara Katılımı Barışı Hızlandıracak"

Kuzey\'in Olimpiyatlara Katılımı Barışı Hızlandıracak"

Güney Kore, Kuzey Kore'nin olimpiyatlara katılımının yarımadada tansiyonun düşmesine ve barışa yardımcı olacağını ifade etti.

21.01.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore, Kuzey Kore'nin olimpiyatlara katılımının yarımadada tansiyonun düşmesine ve barışa yardımcı olacağını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore ve Kuzey Kore arasında gerçekleştirilen görüşmelerde Güney Kore'de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatlarına Kuzey Koreli sporcuların gönderilmesi kararına varılmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) aldığı kararla 22 Kuzey Koreli sporcunun müsabakalara katılmasına izin verildiğini açıklayarak, Kuzey Kore'nin katılacağı yarışmaları da açıkladı. Güney Kore tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin olimpiyatlara katılımın yarımadada tansiyonun düşmesine ve barışa yardımcı olacağını ifade etti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kararını memnuniyetle karşılayan Güney Kore Devlet Başkanlığı açıklamasında, "Kuzey Kore'nin olimpiyatlara katılımı, barışın tesis edilmesi ve Kore yarımadasında tansiyonun düşmesini hızlandıracaktır" denildi.

Açıklamada, "Devlet Başkanı Moon, olimpiyatların Kuzey Kore'nin füze konularını çözmede önemli bir dönüm noktası olması gerektiğini daha önce de vurgulamıştı" ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore medyası, Kuzeyli heyetin alınan geniş güvenlik önlemleri altında bugün başkent Seul'e geldiğini duyurdu.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuzey'in Olimpiyatlara Katılımı Barışı Hızlandıracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement