Kuzey Irak Halkı Nefesini Tuttu - Son Dakika
Güncel

Kuzey Irak Halkı Nefesini Tuttu

Kuzey Irak Halkı Nefesini Tuttu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yoğun Sevkıyatını ve Çatışma Görüntülerini Kaygıyla İzleyen Yöre Halkı, Sınır Ötesi Operasyonun Erdoğan-Bush Görüşmesinin Ardından Başlayacağına Kesin Gözüyle Bakıyor.

03.11.2007 02:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak’ta bölge halkı, Başbakan Erdoğan’ın 5 Kasım’da yapacağı ABD gezisine kilitlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yoğun sevkıyatını ve çatışma görüntülerini kaygıyla izleyen yöre halkı, olası sınır ötesi operasyonun Erdoğan-Bush görüşmesinin ardından başlayacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyor.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin sınır kesiminde bulunan Hakkári ve Şırnak bölgelerine yaptığı sevkiyat ile Türkiye’deki çatışma görüntülerini televizyonlardan izleyen Kuzey Irak halkında endişe giderek artıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Kasım’da ABD’ye yapacağı geziye kilitlenen Kuzey Irak’ta herkes, olası bir sınır ötesi operasyonun bu tarihten sonra yapılabileceğine inanıyor. Yerel Kürt Hükümeti, İran sınırında bulunan Süleymaniye kenti ile Kürt parlamentosunun bulunduğu Erbil ve Duhok’un yanı sıra, Musul’daki askeri güçlerini de Türkiye sınır kesimine kaydırıyor.

PEŞMERGE HAREKETLİ

Özel eğitimli Peşmergeler ile ABD’nin eğittiği söylenen asker üniformalı bordo-bereli özel peşmerge birliklerine artık Kuzey Irak’ın Türkiye’ye sınır ilçesi olan Zaho ile Derkar, Batufa ve Kanimasi kesimlerinde sıkça rastlanıyor. İlçe ve kasabalarda zaman zaman mola veren peşmergelerin hareketliliğini, Kuzey Iraklı Kürtler dikkatle izliyor. Türkiye sınır kesimindeki dağların stratejik noktalarına konuşlandırılan Peşmergeler, 24 saat Türkiye tarafını gözlüyor.

JÖH TİMLERİ DE SINIRDA Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırın sıfır noktalarındaki birliklerinde ise, tüm hazırlıklar tamamlandı. Birliklerarası kaydırma hareketliliği devam ederken, son olarak subay ve astsubaylardan oluşan Jandarma Özel Harekát (JÖH) timleri sınıra kaydırıldı. Sayısı açıklanmayan bu timler, istihbaratla önceden tespit edilen sarp kayalıklar arasındaki PKK mağaralarına nokta operasyonları yapacak. Operasyon deneyimi en üst seviyede olan JÖH timleri, ’Bordo Bedeliler’ olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı timleriyle hareket edecek. JÖH timleri, Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lı teröristlere karşı da sık sık operasyonlara çıkıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Irak Halkı Nefesini Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement