Kuzey Işıkları'nı İzleyebileceğiniz En İyi 8 Yer - Son Dakika
Turizm

Kuzey Işıkları'nı İzleyebileceğiniz En İyi 8 Yer

Kuzey Işıkları\'nı İzleyebileceğiniz En İyi 8 Yer

İşte seyahatseverlerin yılda sadece iki kez şahit olunan göz alıcı güzellikteki Kuzey Işıkları'nı izleyebileceği 8 yer.

24.12.2014 11:33  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELFOSS İZLANDA

Reykavik'ten arabayla sadece bir saatlik uzaklıkta olan, modern ve minimalist bir yapıya sahip ION Luxury Adventure Hotel, lavların oluşturduğu sarp bir arazinin ortasında yükseliyor. Thingvellir Ulusal Parkı ve ünlü Geysir kaplıcalarına yakın olan otel, rafting, buz yürüyüşü ve Amerika ve Avrasya kıtaları arasındaki yarık olan Silfra Yarığı'na dalışa kadar birçok spor aktivitelerini organize ediyor.

ION'da Kuzey Işıkları ile ilgili bütün sorularınınız cevaplayacak bir astronom ve enfes panaromik manzarasıyla Kuzey Işıkları barı bulunuyor.

HELLA,İZLANDA

Havaalanından sadece iki saat uzaklıkta olan ve sessiz kırsal alanla çevrili Hotel Rangá'da, Hekla yanardağı manzarası eşliğinde köpüklü bir açık hava jakuzisinde oturarak parlayan gökyüzünü izleme şansı sunuyor.

Otelde yer alan özel 'Aurora alarmı' uyandırma servisi ile konuklarının uyuyarak ışık şölenini kaçırmamalarını sağlıyor. Aynı zamanda Kuzey Işıkları'nı profosyonel bir şekilde izlemek isteyenler için otelde üst düzey bir yıldız izleme aktiviteleri astronomik gözlemevi bulunuyor.

ALTA, NORVEÇ

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta nehrinin kıyılarında, Kuzey Işıklarını izlemek için en uygun noktalardan biri. Tamamen buzdan yapılmış ve her kış en baştan şekil verilen fantastik bir otel olan Sorrisniva Igloo Hotel konuklarına ilginç bir deneyim yaşatıyor. Seyahatseverlerin keyifli günler geçireceği Sorrisniva'da dışarıda sıcacık bir ateşin başında tipik bir 'lavvo' çadırında kamp da yapmakta mümkün.

BERGEN, NORVEÇ

Kuzey Kutbu'ndayken bir taşla iki kuş vurmak için, sembolik Hurtigruten gemilerinden birine binebilir ve Norveç kıyılarının donmuş arazisi boyunca deniz yolculuğu yaparak Aurora bölgesine giderek, ışık gösterisi izlenebiliyor.

Destansı Kuzey Kutbu keşif gezisinin başlangıç noktası olan ve Kuzey Kutbu'na açılan geçit olarak da bilinen Tromsø da dahil olmak üzere yolunun üzerindeki 30'u aşkın limanda mola verecek keyifli bir kuzey tatili yapılabilir.

SAARİSELKÄ, FİNLANDİYA

Fin Laponyası'nda yer alan ve bir aile işletmesi olan otel, Hotel Kakslauttanen'de yıldızlı gökyüzünün hemen altında uyumasını sağlayabilmek için buhar ve buzlanma yapmayan camdan imal ettiği Eskimo evlerinden oluşan bir köyü bulunuyor.

Otelde konaklayan misafirler sıcacık yataklarından muhteşem Kuzey Işıklar'ı dansını izleyebiliyorlar. Buradaki diğer aktiviteler arasında, Ren geyiği safarisi, karda ata binme ve isteğe bağlı olarak buzlu Baltık Denizine dalış imkanı da sunan, buz kırma gemisiyle gezinti mümkün.

ROVANİEMİ, FİNLANDİYA

Laponya'nın yerlileri olan Sami halkının yaşadığı Rovaniemi bölgesinde, özellikle çocukların çok sevebileceği sıra dışı bir konaklama seçeneği olan Santa Claus Holiday Village bulunur.

Burası Kuzey Işıklarını arama serüvenine başlaman için ideal yerlerden birisi olması dışında, gündüz saatlerinde çocukları oyalayacak pek çok şeye sahip. Otelin Zencefilli Çörek adlı kulübünde, kızakla kaymaktan, el sanatları, hamur işi pişirme aktiviteleri ve hatta peri okuluna kadar her şey mevcut.

ABİSKO, İSVEÇ

İsveç Laponyası'nın en kuzeyindeki vadiye kurulu Abisko Mountain Lodge'un gösterişten uzak kulübeleri, Kuzey Kutbunda keyifli bir konaklama arayanlar için ideal bir mekan. Konukların keyifli vakit geçirebileceği birçok aktivite mevcut buzda balık tutmaktan, helikopterli kayağa (heliski) kadar çok seçenek sunuyor.

Abisko Mountain Lodge misafirleri Abisko Ulusal Parkı'nda bulunan buzlu Torneträsk Gölü'nü görebiliyor. Buranın diğer bir özelliği, bilim adamlarının 'mavi delik' olarak tanımladığı ve çevresindeki alan ne kadar bulutlu olsa da genellikle açık olan bir gökyüzü parçasına sahip olması. Ayrıcalıklı bir izleme noktası istiyorsan, Aurora Sky Station'a iyi bir alternatif.

HARADS, İSVEÇ

İsveç'te bulunan Treehotel, adının hakkını vererek ağaçların tepesinde uyuyabilmeni sağlayan, inanılmaz derecede ilham verici tasarıma sahip bir otel.

Burada ormanın tam kalbine kurulmuş odun ateşiyle ısıtılan küvetlerde rahatlayabilir, Aurora'ları resimlerde kusursuz bir şekilde yakalayabilmek için fotoğrafçılık kurslarına kaydolabilir veya o parlayan kozmik girdapları kovalamak için kar arabası safarilerine katılabilirsin.






Kaynak: Bültenler

Son Dakika Turizm Kuzey Işıkları'nı İzleyebileceğiniz En İyi 8 Yer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.

  • Antalya Turizmde Rekor Bekliyor
    12:12 Antalya Turizmde Rekor Bekliyor

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı. Kavaloğlu, Alman ve İngiliz turistlerin yoğun ilgisiyle Antalya'ya olan talebin arttığını belirtti. Ayrıca, astro turizm ve festivaller gibi yeni planlarla turizm sektörünü daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.

  • THY Japonya Ofisi, Türk-Japon diplomatik ilişkileri dolayısıyla gastronomi etkinliği düzenledi
    23:23 THY Japonya Ofisi, Türk-Japon diplomatik ilişkileri dolayısıyla gastronomi etkinliği düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Japonya Ofisi, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yılını kutlamak amacıyla bir gastronomi etkinliği düzenledi. Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda gerçekleşen etkinliğe, yerel turizm ve kültür kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için çalıştıklarını ve Japonya ile dostluk ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Etkinlikte Türk mutfağından çeşitli lezzetler sunuldu ve Japon konuklar Türk mutfağını deneme fırsatı buldu.

  • Kuşadası'nda Alternatif Turizm Projeleri
    18:58 Kuşadası'nda Alternatif Turizm Projeleri

    Kuşadası Belediyesi, yeni projelerle kenti alternatif turizm alanında geliştirmeye devam ediyor. Sağlık turizmi, spor turizmi ve doğa aktiviteleri için yeni tesisler ve alanlar planlanıyor.

  • Bodrum'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
    17:12 Bodrum'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle Bodrum'daki yolların bir kısmında kazı çalışmaları yapılırken bozulan yollarda yeniden asfaltlama çalışması yapılıyor.

  • Hereke Kalesi, Renk Cümbüşüne Ev Sahipliği Yapıyor
    13:57 Hereke Kalesi, Renk Cümbüşüne Ev Sahipliği Yapıyor

    Körfez Belediyesi tarafından tamamlanan restorasyon çalışmalarıyla Hereke Kalesi, peyzaj çalışmalarıyla renk cümbüşüne dönüştü. Tarihi dokusu ve açan lalelerle ziyaretçilerine görsel şölen sunan kale, Körfez ve ülke turizmine katkı sağlıyor.

  • Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı Ramazan Ayında Az Ziyaretçi Alıyor
    13:39 Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı Ramazan Ayında Az Ziyaretçi Alıyor

    Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı, ramazan ayı dolayısıyla az sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Normalde yüzlerce tatilcinin ziyaret ettiği park, ramazanda en sakin günlerini yaşıyor. Ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüş yaparak hatıra fotoğrafı çektiriyor. Rasim Karadağlı gibi aileler, parkın manzarası ve havası nedeniyle yaz aylarında gelinmesi gerektiğini belirtiyor.

  • Antalya'da tarihi evler ekolojik turizme kazandırılıyor
    11:31 Antalya'da tarihi evler ekolojik turizme kazandırılıyor

    Antalya'nın Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerindeki tarihi evlerin ekolojik turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar, verilen hibeler ve eğitimlerle bölgenin alternatif turizmin merkezi olması hedefleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde, turizm işletmecileri ve personeline eğitim verilerek hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

  • Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde fosil yakıtlı tekneler yerini güneş enerjili teknelerle değiştirildi
    11:05 Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde fosil yakıtlı tekneler yerini güneş enerjili teknelerle değiştirildi

    Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Dicle Baraj Gölü Havzası'nda kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen proje ile taşımacılıkta fosil yakıtla çalışan teknelerin yerini, enerjisini güneşten alan elektrikli tekneler aldı. Eğil, kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir merkez olma özelliğini sürdürüyor. Deneme seferi yapılan çevre dostu teknelerin nisandan itibaren yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulması planlanıyor.

  • Antalya'da Otellerdeki Doluluk Oranları Artıyor
    11:04 Antalya'da Otellerdeki Doluluk Oranları Artıyor

    Antalya'da Paskalya, Nevruz ve Ramazan Bayramı tatilleri dolayısıyla otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı. Bu yıl gelen turist sayısında yüzde 17 artış yaşandı ve sezona iyi bir başlangıç yapıldı. Turistlerin yoğun ilgisiyle Antalya'nın turizm sezonu erken ve iyi bir şekilde başladı. Ayrıca iç pazardan da yoğun talep olduğu belirtiliyor.


Advertisement