Kuzey Kıbrıs'ta İHA düştü: Saldırı olma ihtimali üzerinde duruluyor - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kıbrıs'ta İHA düştü: Saldırı olma ihtimali üzerinde duruluyor

Kuzey Kıbrıs'ta başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir İHA sonrası patlama sesleri duyuldu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İHA'nın TSK'ya ait olmadığını açıklayarak "Savaşın bizim payımıza düşen kötü nimetlerinden biri" dedi.

01.07.2019 07:29  Güncelleme: 07:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya yarısından hemen sonra henüz kime ait olduğu bilinmeyen bir insansız hava aracı (İHA) düştü. Havada patlayarak dağılan aracın ilk önce füze olduğu düşünüldü, ancak yapılan ilk incelemede düşen parçaların bir IHA'ya ait olduğu tahmini yapıldı.

KKTC'de paniğe yol açan havada patlama Lefkoşa'nın kuzeyinde Beşparmak dağlarının eteklerinde meydana geldi. Alevler içinde düşen parçalar küçük çaplı yangına yol açtı. Askeri yetkililer ve itfaiye olay yerine kısa sürede geldi ve ilk incelemelere başladı.

Patlama ve düşen parçalar can ya da mal kaybına yol açmadı. İlk incelemede, düşen parçalar üzerinde Rusça yazılar olduğu görüldü.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, patlamaya Ada'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir mühimmat ya da hava aracının yol açmadığını belirterek, incelemelere devam edildiğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise, düşen hava aracının büyük bir ihtimalle insansız hava aracı olduğunu açıkladı.

MUSTAFA AKINCI: BİZE AİT DEĞİL

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da bölgeye gelerek askeri yetkililerden bilgi aldı. Akıncı yaptığı açıklamada, "Büyük bir parçanın olduğu yerde de askeri yetkililerimizden bilgi aldım. Tabii şu an için net bir bilgi söylemek mümkün değil. İnceleniyor ama bu bir füze de olabilir başka bir şey de olabilir, insansız hava aracı olma ihtimalide var. Ama sonunda bir askeri gereç ve bize ait olmayan bir şey. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması. Bölgedeki savaşın bizim payımıza düşen kötü nimetlerinden biri. İlk tespit olarak bunu söyleyebiliriz. Biz adamızda, bölgemizde barış ve huzur istiyoruz. Barış ve huzurun ne kadar önemli olduğunu bu hadise de gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs\'ta İHA düştü: Saldırı olma ihtimali üzerinde duruluyor

Son Dakika Güncel Kuzey Kıbrıs'ta İHA düştü: Saldırı olma ihtimali üzerinde duruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement