Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi - Son Dakika
Dünya
BBC

Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi

Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Devlet Başkanı Kim Jong-un da katıldığı ve füzelerin sergilendiği bir resmi geçit töreni yapıldı.

10.10.2020 17:23  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore İşçi Partisi'nin 75. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen törende ülkenin nükleer gücünü "tamamen seferber etme" tehdidinde bulundu. Törenin gece yapılması ise en çok dikkat çeken detaydı.

Nadiren gece saatlerinde yapılan resmi geçitler, genelde ülkenin yeni füzeleri ve silahlarını göstermek için kullanılıyor. Uzmanlar, sabaha karşı yapılan törende kıtalararası füzelerin de net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi

SON İKİ YILDIR YAPILAN İLK ASKERİ GEÇİT TÖRENİ

Bu, Kuzey Kore'de son iki yıldır yapılan ilk askeri geçit töreni ve ABD'deki başkanlık seçimlerinden haftalar önce düzenlendi. Kuzey Kore, Donald Trump ve Kim Jong-un'un 2018'deki ilk zirvelerinden bu yan, resmi geçit törenlerinde hiç balistik füze kullanmıyordu.

Kuzey Kore Ordusu'na göre tören, yerel saatle sabaha karşı, gün doğmadan yapıldı. Törenin neden bu kadar erken bir saatte yapıldığı bilinmiyor. Törene hiçbir yabancı medya ve yabancı ülke vatandaşı alınmadı.

Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi

"ORDUYU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Görüntülerde, gri bir takım elbise giyen Kim, çocuklardan çiçek alırken görüldü. Kim, törendeki konuşmasında ülkesinin "nefsi müdafaa ve caydırıcılık için ordusunu güçlendirmeye devam edeceğini" söyledi. Ayrıca Kim, hiçbir Kuzey Koreli'nin koronavirüse yakalanmamasına müteşekkir olduğunu belirtti.

Kim "Bu şeytani virüsün kötülükleriyle dünya genelinde mücadele eden halklara, sağlık diliyorum" dedi.

Ülkede koronavirüs vakasının görülmediğini söylemesine karşın, Kuzey Kore lideri sıkı kısıtlamaların yürürlükte kalması için üst düzey toplantılar yapıyor. Uzmanlar, ülkede hiç koronavirüs vakası olmadığı iddiasını inandırıcı bulmuyor.

HİÇ KİMSE MASKE TAKMADI

Resmi geçitte, maske takanlara rastlanmazken, AFP Haber Ajansı, önceki yıllardakine kıyasla daha az kişinin katıldığını bildirdi. Kuzey Kore, komşu Çin'den hastalığın yayılmasını önlemek için Ocak ayında sınırlarını kapatmıştı.

Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi
Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Dünyaya nükleer gözdağı! Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • YA SİZ HERKESİ KENDİNİZ GİBİ APTAL MI SANDINIZ?: ALLAH AŞKINA SİZ APTALSINIZ DİYE BAŞKA AKILLI İNSANLARA BİR VİRÜS GİBİ BULAŞMAKTAN NE ZAMAN VAGÇECEKSİNİZ? ASIL VİRÜS MEDYADIR VE ÜLKEYİ YÖNETTİKLERİNİ SANAN ZAVALLI ŞEYTANİ DÜZENİN KÖLELERİDİR. AKLINIZI KULLANAMAYACAK KADAR AHMAKLAŞTILAR! 5 2 Yanıtla
  • Virüs mü? asıl virüs Dünya saglık örgütüdür: ve O sahte ahin kuruma güvenenlerdir. siz iyi degilsiniz .. hemde hiç 1 2 Yanıtla
  • Zihni: Bir ülkenin güçlü silahı varsa dünyada her zaman sözü geçerlidir! şayet silahı yoksa sömürülmeye ve hatta işgal edilmeye müsaittir. 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement