Kuzey Kore'de Ateşlenen Kişi Sayısı 269.000 Vakanın da Eklenmesiyle Toplam 1,48 Milyona Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore'de Ateşlenen Kişi Sayısı 269.000 Vakanın da Eklenmesiyle Toplam 1,48 Milyona Çıktı

Kuzey Kore\'de Ateşlenen Kişi Sayısı 269.000 Vakanın da Eklenmesiyle Toplam 1,48 Milyona Çıktı

KCNA'nın, devletin acil durum salgın önleme genel merkezine dayandırarak verdiği bilgilere göre, Pazartesi günü kayıtlı ateşlenen kişilerin 170.460'ı iyileşti, 6'sı ise hayatını kaybetti.

17.05.2022 12:09  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KCNA'nın, devletin acil durum salgın önleme genel merkezine dayandırarak verdiği bilgilere göre, Pazartesi günü kayıtlı ateşlenen kişilerin 170.460'ı iyileşti, 6'sı ise hayatını kaybetti.

PYONGYANG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) Salı günkü haberine göre, Kuzey Kore'de ateşlenen kişi sayısı Pazartesi günü yaklaşık 269.000 yeni vaka ile toplam 1,48 milyona ulaştı. KCNA'nın, devletin acil durum salgın önleme genel merkezine dayandırarak verdiği bilgilere göre, Pazartesi günü kayıtlı ateşlenen kişilerin 170.460'ı iyileşti, altısı ise hayatını kaybetti. Haberde, Nisan ayı sonunda ülkede ateşli hastalığın artmasından bu yana, 819.000'den fazla ateşli kişinin iyileştiği, 663.900'den fazla kişinin tıbbi tedavi altında olduğu ve can kaybının 56'ya ulaştığı belirtildi.

KCNA Salı günkü bir başka haberinde, ilaç tedarikinin sağlanması için acil önlemlerin alındığını, Halk Ordusu'nun askeri sağlık güçlerinin Pazartesi günü Pyongyang'daki tüm eczanelere konuşlandırıldığını ve hastalara 24 saat hizmet sistemi altında ilaç tedarik etmeye başladığını belirtti. Haberde, merkezi acil durum salgın önleme merkezinin, hastalıktan kurtulanlar arasında yeniden enfeksiyonun görülmesini önlemek, salgının yayılmasını engellemek ve sona erdirmek için çaba sarf ettiği ifade edildi. Habere göre ülke genelindeki ilaç fabrikaları ve tıbbi cihaz fabrikaları, acil ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzeme üretimlerini de artırdı. Pyongyang, geçen Perşembe günü ülkedeki ilk Kovid-19 vakasını duyurmuş ve ülke çapında kapanma ilan edilmişti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Kuzey Kore'de Ateşlenen Kişi Sayısı 269.000 Vakanın da Eklenmesiyle Toplam 1,48 Milyona Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement