Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

Kim Jong-un, eğitim bakanını 'yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği' için idam etti. Kuzey Kore rejiminin ilkelerini uygulamada da başarısız bulunan eğitim bakanı, görüntülü arama suçu dışında ayrıca bakanlığın iş yükünden de şikayetçi olmuştu.

10.04.2021 15:18  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore, dünyanın en dışa kapalı ülkesi olarak tanınıyor ve lideri Kim Jong-un istemediği sürece ülkeyle ilgili haber almak çok olası olmuyor. Kuzey Kore'yle ilgili flaş haberler ise uluslararası medyaya Güney Kore merkezli kaynaklar tarafından veriliyor. Verdiği tuhaf kararlar, zalimliği, en yakınlarını bile acımadan harcamasıyla tanınan Kuzey Kore liderinin bu kez de kendi bakanını idam ettirdiği ileri sürülüyor.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERLE DOLU BİR KAFESE ATMIŞTI

Kim, geçmişte eniştesini toplantıdan apar topar çıkarıp köpeklerle dolu bir kafese atmak ve bir generali de piranhalara parçalatarak öldürtmesiyle gündeme gelmiş, dünya bu olaylar ortaya çıkınca dehşete kapılmıştı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

KORONAYA YAKALANANLARI İNFAZ ETTİRİYOR İDDİASI

Ülkeden son aylarda gelen haberlere göre ise Kim, Kovid-19'a yakalanan vatandaşlarını kurşuna dizerek infaz ettiriyordu. ancak yaptığı resmi açıklamalarda Kuzey Kore'de hiç koronavirüs vakası olmadığı ifade ediliyordu.

Ülkesi koronavirüs salgınında ekonomik anlamda zor günler geçiren Kim Jong-un bir yandan görkemli askeri geçit törenleri düzenleyip düşmanlarına gözdağı verirken bir yandan da yaşanan krizleri ortaya koyarak herkesi şaşırtmıştı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

İNFAZIN SEBEBİ ŞAŞKINLIK YARATTI

Mirror ve New York Post'ta yer alan haberlere göre; Kim Jong-un eğitim bakanını 'yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği' için idam etti. Kuzey Kore rejiminin ilkelerini uygulamada başarısız bulunan eğitim bakanı, görüntülü arama suçu dışında ayrıca bakanlığın iş yükünden de şikayetçi olmuştu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

Güney Kore kaynaklı Daily NK konuyla ilgili haberini, Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Eğitim bakanının adı haberlerde sadece 'Park' olarak belirtildi ve 50'li yaşlarında olduğu ifade edildi.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip

Son Dakika Dünya Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un eğitim bakanını idam etti! İnfazın nedeni de olay kadar garip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • ANTİ PATİ 23 ELZ 34: haber doğruysa doğrudur iyi yapmış yerine geleçek kişi ye örnek olsun bizdede idam olsa ortalık bukadar karışmazdı uyuşturucu aldı başını gitti parası olan silah aldı 3 kişi bir araya geldimi mekan basıp darp etti hırsızlık yapan serbest bırakıldı çocuk 2 dilim baklava çaldı 20 sene verildi hırsızları serbest bırakıldı ee polis ne yapsın polis yakalıyor polis adliyeden ayrılmadan hırsızlar önce çıkıyor aman kime ne anlatıyorum.... 160 33 Yanıtla
  • hamsi kafa: ahhh keşke Kim Jong-un bir aylığına bize gelse, muhalefettekiler kaçacak yer bulamazdı , 18 29 Yanıtla
  • Rizeli: Bu kim herseyi yapar ulkede adamdan korktugu icin korona olmuyorlurdurlar 37 6 Yanıtla
  • harbici: Bu adam sadece 6 ay bizim ülkenin başına geçse yeter içerideki hainlerin hepsi temizlenirdi ülkeyi zehirleyen hainlerden sonra Türkiye şaha kalkardı.O zaman bak bakalım teröre destek veren terör seviciliği yapan kalıyormu polise askere kafa tutan kalıyormu.Bunu Kim yapar 25 14 Yanıtla
  • Lastikler : Yalan 19 18 Yanıtla
  • Durubirhayat: Gerçekten kafan hamsiymiş 28 6
  • Vatan: Adam önce yalancı hırsız ve ülkeyi talan eden hırsız ve yandaşlarını bir fırında tavuk gibi pişirip domuzlara verirdi ülke 20 mil azalırdı 13 0
  • Nick yok: Nedense ben de tam aksini düşünüyorum, Kim eğer adaletli ve yolsuzluk yapmayan biriyse hükümetteki herkesin çil yavrusu gibi dağılacağından eminim... 11 0
  • palamut: yeminle günde 100 kişiyi köpeklere yedirirdi, 6 0
  • Kartal: Böyleleri daha önce de vardı pek birşey değişmedi 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement