Kuzey Kore, Rusya'ya Yüzlerce İşçi Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore, Rusya'ya Yüzlerce İşçi Gönderdi

Kuzey Kore, Rusya\'ya Yüzlerce İşçi Gönderdi

Kuzey Kore, Moskova, Saint Petersburg ve Vladivostok dahil olmak üzere Rusya'nın çeşitli bölgelerine yüzlerce işçi gönderdi. İşçilerin çalışacakları alanlar belirsiz olsa da askeri ve özel şirketlerde inşaat veya hizmet sektöründe çalıştırıldıkları tahmin ediliyor. İşçilerin ülkelerine para göndermeleri için çalıştırıldığı belirtiliyor.

03.05.2023 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore'nin Moskova, Saint Petersburg ve Vladivostok'un da dahil olduğu Rusya genelindeki çeşitli bölgelere, yüzlerce yeni işçi gönderdiği bildirildi.

Daily NK'nin haberine göre, ismini vermek istemeyen bir Kuzey Koreli, Moskova ile Pyongyang arasında yapılan anlaşmayla yüzlerce Kuzey Koreli işçinin mart sonu ve nisan başlarında başta Moskova, Saint Petersburg ve Vladivostok şehirleri olmak üzere, Rusya'nın çeşitli bölgelerine gönderildiğini belirtti.

Yaklaşık 350 işçinin St. Petersburg ve Moskova'ya, 100'e yakın işçinin de Vladivostok'a gönderildiği aktarıldı.

İşçilerin çalışacakları alanların belirsizliğini koruduğu belirtilerek askeri ve özel şirketlerde inşaat veya hizmet sektöründe çalıştırıldıklarının tahmin edildiği ifade edildi.

Ülkeye para göndermeleri için çalıştırılıyorlar

Askeri şirketlerde çalışan işçilerin, ülkelerine 45 bin ruble (567 dolar) göndermeleri gerekirken özel şirketlerde çalışanların da 70 bin ruble (882 dolar) göndermelerinin zorunlu olduğu belirtildi.

Rus hükümeti kabul ettiği için Kuzey Koreli işçilerin, Rusya'ya çalışma vizesiyle değil eğitim, kültür ve turizm vizeleriyle girdikleri bilgisi paylaşıldı.

Üç yılı aşkın süredir Rusya'da bulunan ve çalışamayacak kadar sağlıksız olan Kuzey Koreli işçilerin, Pyongyang yönetiminin talimatıyla ülkelerine geri gönderildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore, Rusya'ya Yüzlerce İşçi Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement