Kuzey Kore'de 3.5 Milyon Kişi, Orduya Katılmak İçin Başvuruda Bulundu - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore'de 3.5 Milyon Kişi, Orduya Katılmak İçin Başvuruda Bulundu

Kuzey Kore'de, BM yaptırımları ve ABD'ye karşı koyabilmek adına gönüllü olan 3.5 milyon kişi orduya katılmak için başvuruda bulundu.

12.08.2017 13:24  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore rejimi, ABD ile yaşanan nükleer silah krizine ve Birleşmiş Milletler'in ülkeye uyguladığı yaptırımlara karşı koymak için bir bölümünün eski askerlerden oluşan 3.5 milyon kişinin orduya katılmak için başvurduğunu söyledi.

BM YAPTIRIMLARI VE ABD'YE KARŞI GÖNÜLLÜ OLDULAR

Kuzey Kore yönetimi bir açıklama yaparak, ülkedeki 3.5 milyon işçi, asker ve parti üyesinin yeni BM yaptırımları ve ABD ile savaşmak için orduya katılmaya gönüllü olduğunu belirtti. Kuzey Kore'nin resmi gazetesi olan Rodong Sinmun'da yayınlanan yazıda, gönüllülerin BM'nin yeni yaptırımlarını açıklamasının ardından orduya katılma başvurusu yaptığı belirtildi.

BAŞKENT PYONGYANG'DA KİTLESEL BİR MİTİNG DÜZENLENECEK

Bu hafta Trump'ın Kuzey Kore'nin 'öfke ve ateşle' karşılaşacağı yönündeki sözlerinin ardından, Asya ülkesi Pasifik'teki ABD adası Guam'ı vurmaya hazırlandığını açıklamış, Pyongyang ve Washington arasındaki gerilim bu gelişmelerin ardından zirve yapmıştı.

Resmi haber ajansı KCNA, Çarşamba günü Kim Jong Un yönetimine destek için başkent Pyongyang'da kitlesel bir miting düzenlendiğini duyurmuştu.

Ağustos 2015'te, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede mayın patlaması üzerine 1 milyon Kuzey Korelinin orduya başvurduğu belirtilmişti.

Kuzey Kore\'de 3.5 Milyon Kişi, Orduya Katılmak İçin Başvuruda Bulundu

Son Dakika Dünya Kuzey Kore'de 3.5 Milyon Kişi, Orduya Katılmak İçin Başvuruda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da şarampole yuvarlanan otobüsten sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu
    22:50 Güney Afrika'da şarampole yuvarlanan otobüsten sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.


Advertisement