Kuzey Kore: Yaptırımlar Arttıkça, Nükleer Planlarımız Hızlanacak - Son Dakika
Dünya
BBC

Kuzey Kore: Yaptırımlar Arttıkça, Nükleer Planlarımız Hızlanacak

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD ve müttefikleri kendilerine yönelik ne kadar çok yaptırım uygularsa, nükleer programlarını o kadar kısa sürede tamamlayacaklarını duyurdu.

18.09.2017 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD ve müttefikleri kendilerine yönelik ne kadar çok yaptırım uygularsa, nükleer programlarını o kadar kısa sürede tamamlayacaklarını duyurdu.

Kuzey Kore'nin resmi KCNA Haber Ajansı'nda yer alan ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün atfedilen haberde, BM Güevnlik Konseyi'nin aldığı son yaptırım kararının "Kuzey Kore'nin hükümeti ve sistemi bir yana, halkını yok etmeyi amaçlayan en kötü, gayri ahlaki ve insanlık dışı düşmanca hamle" olduğu belirtildi.

Kuzey Kore'nin son iki füze denemesi

15 Eylül

29 Ağustos

Katedilen mesafe

3.700 km

2.700 km

Azami irtifa

770 km

550 km

Düşüşte Japonya'ya mesafe

2.200 km

1.180 km

Uçuş süresi

19 dakika

32 dakika

Füze tipi

Orta menzilli füze olduğu sanılıyor

Orta menzilli Hwasong-12 tipi füze olduğu sanılıyor

BM Güvenlik Konseyi geçen hafta, aralarında tekstil ürünlerinin ithalatı ve petrol tedarikine kısıtlamalar da bulunan ambargo kararını oybirliğiyle kabul etmişti.

2017 yılındaki füze denemeleri, Kuzey Kore'nin ABD toprakları da dahil olmak üzere binlerce kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma potansiyeli olduğunu gösterdi.

Kuzey Kore bugüne kadarki en büyük nükleer denemesini 3 Eylül'de ve bu yılki ikinci balistik füze denemesini de 15 Eylül'de yaptı.

Mayıs 2017'de Kuzey Kore orta menzilli balistik Hwasong 12 füzesini fırlattı. Analistler bu füzenin 4 bin 500 kilometre menzili olduğuna ve Pasifik Okyanusu'nda ABD'nin toprağı Guam Adası'nı vurabileceğini inanıyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kuzey Kore: Yaptırımlar Arttıkça, Nükleer Planlarımız Hızlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

BBC

Advertisement