Kuzey Makedonya'da muhalefetten hükümet karşıtı protesto - Son Dakika
Güncel

Kuzey Makedonya'da muhalefetten hükümet karşıtı protesto

Kuzey Makedonya'daki en büyük Makedon muhalefet partisi VMRO-DPMNE, erken genel seçime gidilmesi talebiyle hükümet karşıtı protesto düzenledi.

19.06.2022 01:09  Güncelleme: 01:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya'daki en büyük Makedon muhalefet partisi VMRO-DPMNE, erken genel seçime gidilmesi talebiyle hükümet karşıtı protesto düzenledi.

"Değişim için protesto" sloganıyla başkent Üsküp'te düzenlenen gösteriye ülke genelinden binlerce kişi katıldı.

VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristiyan Mickoski, buradaki konuşmasında, hükümetin çalışmalarını eleştirerek, erken genel seçimlerin düzenlenmesine ilişkin anlaşma sağlanmaması durumunda yaz döneminde tamamen meclis çalışmalarını bloke edeceklerini söyledi.

Halka, değişim için ortak mücadelede birleşme çağrısında bulunan Mickoski, "Söz konusu engel mecliste olacak, ancak kurumlar ve sokaklar bloke edilecek, şehirlerde protestolar düzenlenecek, prosedürler ve çöküşte olan sistem bloke edilecek." dedi.

Mickoski, "Bu seçimler, iktidar seçimleri olmasın. Bu seçimler, gelecek sağlayacağımız ve (Kuzey) Makedonya için referandum olacak seçimler olsun. Makedonya için yeni bir dönemeç, yeni bir sayfa, yeni bir çağ açacak yeni nesil yetenekli insanlar gelsin. Tüm aileler için daha fazla istihdam, daha fazla para ve güvenlik sağlayalım. Kültür, eğitim ve girişimcilikte ilerleyelim." şeklinde konuştu.

Kuzey Makedonya\'da muhalefetten hükümet karşıtı protesto
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Makedonya'da muhalefetten hükümet karşıtı protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement