Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şehir içi otobüs şirketleri grev yaptı - Son Dakika
Güncel

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şehir içi otobüs şirketleri grev yaptı

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, şehir içi otobüs şirketleri greve gitti.

02.12.2022 13:09  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, şehir içi otobüs şirketleri greve gitti.

Sloboda Prevoz ve Makekspres şirketlerine bağlı şehir içi otobüs taşımacılığı yapan özel otobüs şoförleri, hükümet binasından Üsküp Belediyesi binasına giden çift şeritli İlindenska Bulvarı'nın gidiş-geliş yönlerindeki sağ şeritlerini otobüsleriyle kapattı.

İki şirketin temsilcileri, Üsküp Belediyesi Kamu Taşımacılığı Şirketinin kendilerine borcunu ödemesi talebiyle grev yaptıklarını bildirdi.

Yaklaşık 200 otobüs ile 300'e yakın şoförün katıldığı grev kapsamında, otobüsler akşam saatlerine kadar söz konusu bulvarın sağ şeridini kapalı tutacak.

Özel otobüs şirketlerinin temsilcisi Kemal Muric, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü iş bırakma eyleminin bir tür uyarı olduğunu, geçmiş dönemden gelen borcun kendilerine ödenmediğini söyledi.

Muric, Üsküp Belediyesi ile anlaşma sağlayamadıkları takdirde 5 Aralık'ta daha büyük bir greve giderek başkentin iki farklı kavşağı ile İlindenska Bulvarı'nın tamamını trafiğe kapatacaklarını duyurdu.

Sloboda Prevoz Müdürü Lenin Jovanovski de dün düzenledikleri basın toplantısında, merkezi hükümete, Üsküp Belediyesi ile aralarındaki anlaşmazlıkta arabuluculuk yapması ve yardım etmesi çağrısında bulunmuştu.

Üsküp Belediyesi ise Sloboda Prevoz ile olan sözleşmelerinin yükümlüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle feshedildiğini, belediyeye ait Kamu Taşımacılığı Şirketinin Üsküp sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kapasiteye sahip olduğunu bildirmişti.

Kuzey Makedonya\'nın başkenti Üsküp\'te şehir içi otobüs şirketleri grev yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şehir içi otobüs şirketleri grev yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement