Kuzeyin Oğlu! - Son Dakika
Spor

Kuzeyin Oğlu!

Kuzeyin Oğlu!

İngiltere Premier Lig'in 10.haftasında Londra'nın iki büyük kulübü Chelsea ile Arsenal, Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi.

29.10.2011 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Londra'nın iki büyük kulübü Chelsea ile Arsenal, Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi. Karşılaşma konuk takım Arsenal'ın 5-3'lük üstünlüğü ile sona erdi. . Arsenal 2003'ten bu yana Chelsea deplasmanında galip gelememe geleneğini bu maçta sona erdirirken ligde de 8 maçtır deplasmanda galip gelememe uğursuzluğunu üzerinden atmayı başardı.

Ev sahibi ekibin golleri Lampard, Terry ve Mata'dan gelirken Arsenal'a üç puanı getiren goller Robin van Persie (3), Andre Santos ve Theo Walcott'tan geldi.  Maça hızlı başlayan ev sahibi Chelsea oldu. Karşılaşmanın hemen başında Frank Lampard ile atağa kalkan maviler, henüz 14. dakikada Mata'nın asistinde Frank Lampard'ın kafa vuruşunda skoru 1-0'a taşıdı.  Toçuların beraberliği sağlaması için 22 dakika geçmesi beklendi. 36. dakikada Uçan Hollandalı Robin van Persie, Gervinho'dan aldığı topu Chelsea ağlarına yollayarak skora dengeyi getirdi: 1-1.

Golün hemen ardından Chelsea bir gol daha buldu ancak bu gol ofsayt gerekçesi ile iptal kararına mahkum edildi.İlk yarının bu şekilde bitmesi beklenirken ilk golün sahibi Frank Lampard sol köşe gönderinden korner kullanmak üzere topun başına geldi. Ortasında John Terry'nin golü, takımın iki kaptanını işbirliği ile Chelsea'yi öne geçirmeye yetti: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı başlar başlamaz bu sefer atak oynayan ekip önce van Persie ardından Ramsey ile Arsenal olunca bu atakların bir şeylerin habercisi olduğu anlaşıldı. İkinci yarının başlamasının üzerinden henüz 4 dakika geçmişti ki bizlerin çok yakından tanıdığı bir isim olan Andre Santos sahneye çıktı. Eski Galatatasaraylı Rigobert Song'un yeğeni Alex Song'un pasını gole çeviren eski Fenerbahçeli Andre Santos aynı zamanda oyuna dengeyi getiren golü de atmış oldu: 2-2. Chelsea'liler ne olduğunu anlayamadan bu sefer topu ayağına alan Walcott herkese adeta bir resital seyrettirdi. Dakikalar 56'yı gösterirken Walcott ceza alanına girmek isterken yere düştü ancak bu yıldırmadı oyuncuyu kalktı, yetmedi 3 Chelsea'li arasından adeta hayalet olup geçerken topu da yanında götürdü. Peter Cech ile karşı karşıya kalan genç İngiliz bu pozisyonu gole çevirmekte zorlanmayınca Londra'nın kırmızısı deplasmanda 3-2 öne geçirmeyi başardı.

81. dakikada ilk golün asistini yapan Juan Mata, defanstan çıkmaya çalışırken top kaybı yapan Arsenal'in bu hatasını affetmedi. Ceza alanı dışında topla buluşan İspanyol, sol ayağı ile çaprazdan harika bir şut çıkardı ve taraftarlarına beraberlik golü için sevinme müsadesini verdi: 3-3. Gol öncesi Lukaku'nun Andre Santos'a yaptığı harekete Arsenal'li oyuncuların faul itirazı ise hakemin gözünde değer kazanmadı.

Skorbard'da 85. dakikaları gördüğümüzde Chelsea savunması enteresan işlere imza attı. Orta sahada Malouda, Terry'ye geri pas verdi ancak bu pası beklemeyen Terry solundan geçen topu yakalamak üzere hareketlenmişti ki düştü ve yerde kaldı. Topu çok iyi takip eden Robin van Persie bu hatayı affetmedi ve kaleci Cech'i de çalımlayarak Arsenal'ı tekrar öne geçirmeyi başardı: 3-4.

Gece van Persie'nin gecesi oldu adeta... Uzatma dakikalarında sol çaprazda topla buluşan Hollandalı yıldız inanılmaz bir falso ile topu 5. kez Chelsea ağalarına gönderirken kendisinin de üçüncü golünü atmış oldu: 3-5.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Londra'nın Kuzey ekibi Arsenal'in 5-3'lük üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Kuzeyin Oğlu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement