Kuzeyin Yıldızı Sinop - Son Dakika
Güncel

Kuzeyin Yıldızı Sinop

Kuzeyin Yıldızı Sinop

Türkiye’nin en kuzey noktasında bulunan Sinop, eşsiz bir tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle insanları adeta büyülüyor.

17.06.2017 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en kuzey noktasında bulunan Sinop, eşsiz bir tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle insanları adeta büyülüyor.

Sinop, Turizm açısından zengin potansiyel kaynaklara sahip bir il. Doğal güzellikler ve tarihi eser yönünden oldukça zengin. Coğrafi konumu, yer yer denize kadar uzanan zengin orman örtüsü, Karadeniz'deki 175 km uzunluğundaki kıyısı, bol su kaynakları, doğal ve tertemiz denizi, ıssız koyları, pırıl pırıl kumlu plajları, yaylaları, mesire yerleri başlıca güzellikleriyle görenleri cezbediyor. Sürekli göç vermesi nedeniyle doğasında ve çevresinde hiç bir bozulma olmayan Sinop, yaşam memnuniyeti açısından 1. il ilan edilmiş durumda. Kışın 50 bin olan şehrin nüfusu, yazın 250 bine kadar yükseliyor.

Üç yanı denizle çevrili, tarihi kale surları içerisinde bulunan Tarihi Sinop Cezaevi, 1999 yılında kapatılan tarihi yapı günümüzde müze olarak hizmet etmekte.

Kuzeyin uç noktası

Türkiye'nin kuzey doğrultusunda en uç noktası olan İnceburun doğal güzellikleri ile gezgin ruhlara hitap ediyor. Karadeniz dağlarına has tüm renkleri denizin mavisi ile birlikte sunan Akliman 1. derece sit alanı olarak koruma altında. Yer yer küçük kumsalların bulunduğu Akliman tam anlamı ile şehir karmaşasından kaçmak isteyenler için ideal bir adres.

Sinop'ta görülmeden, ziyaret edilmeden gidilmemesi gereken pek çok doğal güzellik bulunuyor. Bunlardan biri de Hamsilos Koyu. Akliman'a yakın bir mesafede bulunan koy, Türkiye'nin ender güzellikteki fiyortlarından. Balık tutmak ve dalış yapmak için uygun olan Hamsilos Koyu, etrafındaki mağara ve tarihi kalıntılarla görülmeye değer bir yer.

"Sinop yaşam memnuniyeti açısından 1. il"

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'a gelenlerin bu yıl çok farklı bir şehir ile karşılaşacağını söyledi. Sinop'un tanınırlığının her geçen yıl arttığını belirten Başkan Ergül, "Bundan önceki senelerde Sinop, Türkiye'nin en mutlu kenti ilan edildi. Yaşam memnuniyeti açısından 1. sırada il ilan edildi ve güvenlik açısından da 2. sıradaki il ilan edildi. Bu sene tekrar Sinop yaşam memnuniyeti açısından 1. il ilan edilmiş bulunmakta. İnsanların gelen turistlere karşı sıcak sempatisi açısından da Muğla'dan sonraki il olarak açıklandı. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Dolayısıyla şimdi Sinop'a talep ve istek oldukça artıyor. Okulların kapanması ve yazın gelmesi ile birlikte ilimiz çok daha kalabalık olacak. Biz gerçekten Sinop'u turizme ve yaza hazırlamak için günde 24 saat çalışıyoruz" dedi.

Başkan Ergül şöyle devam etti: "Sinop ili olarak bizim turizm ve eğitimden başka bir geleceğimiz yok. Sinop bir sanayi kenti olmaz. Çünkü Allah'ın bize bahşetmiş olduğu bu doğal güzellikler denizimiz ile birleştiği zaman ortaya kendiliğinden turizm çıkıyor. Eğitim açısından da şehrimiz özgür bir kent, öğrencilerimiz rahatlıkla vakit geçirebiliyorlar. Hem doğa güzelliklerinden mahrum kalmayıp geziyorlar hem de eğitimlerine devam ediyorlar. Bu da turizmle eğitimi beraber götürüyor."

İş adamlarına çağrı

İş adamlarına "Bu doğa güzelliklerine gelin turizm yatırım yapın" çağrısında bulunan Ergül, "Yaz dönemi ile kış dönemi nüfusumuz oldukça farklı. 4 köyü de sınırlarımıza aldığımızda nüfusumuz 50 bini geçti. Dolayısıyla buradan iş adamlarına seslenmek istiyorum, bizim yerli yabancı turistlerimiz Sinop'a geliyor ve yeri geldiğinde yatacak yer bulamıyorlar. Yeri geldiğinde yiyecek yer de bulamıyorlar. Çünkü yazın yoğunluk 50 binden 250 bine kadar yükseliyor. Bunun için bunun alt yapısı olan otellerin çevreyi fazla darmaduman etmeden yapılması gerektiğine inanıyorum. Bütün isteğim Sinop'ta 300 kişinin yiyip-içip yatabileceği, seminerlerin yapılabileceği beş yıldızlı bir otel olsa bize yeter. Bu yönde de çabalarımız devam ediyor. Bu çerçevede belediyemiz turizme yönelik olarak Sinop'u yaza hazırlamış bulunuyor" şeklinde konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuzeyin Yıldızı Sinop - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement