Kvitova Yarı Finali Garantiledi - Son Dakika
Spor

Kvitova Yarı Finali Garantiledi

Kvitova Yarı Finali Garantiledi

TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında kırmızı grupta yapılan maçların ardından dünya sıralamasında 1.sırada bulunan Danimarkalı Caroline Wozniacki, elendi.

28.10.2011 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında kırmızı grupta yapılan maçların ardından dünya sıralamasında 1. sırada bulunan Danimarkalı Caroline Wozniacki, elendi.

Kırmızı grupta 2 maçını da kazanarak, gruptan çıkmayı garantileyen Çek Petra Kvitova, 1. sırada bulunuyor.

Grupta Radwanska, 1 galibiyet, 1 yenilgiyle ikinci, Zvonareva 1 galibiyet, 2 yenilgiyle üçüncü ve Wozniacki ise 1 galibiyet, 2 yenilgiyle dördüncü sırada yer alıyor.

Radwanska, yarın Kvitova'yı yenerse veya rakibi karşısında 1 set alırsa, yarı finale yükselecek. Ancak maçı Kvitova 2-0 alırsa, oyun yüzdelerinde Radwanska'ya üstünlük sağlayacak olan Zvonareva, yarı finalist olacak.

-Polonyalı Radwanska, Rus Zvonerava'yı 2-1 yendi

Kırmızı grupta yapılan maçta Polonyalı Agnieszka Radwanska, Rus Vera Zvonareva'yı 2-1 yendi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın üçüncü gün üçüncü maçında Radwanska, 1-0 geriye düştüğü maçta rakibini 1-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Zvonareva, 3 kez rakibinin servisini kırdığı ilk seti 6-1 kazanarak, 1-0 öne geçti.

İkinci sete servis kırarak başlayan Radwanska, 3 kez servis kırdığı bu seti 6-2 alarak, 1-1 eşitliği sağladı.

Maçın üçüncü setinde büyük çekişme yaşandı. Setin başında iki kez rakibinin servisini kıran Rus tenisçi, 4. oyun sonunda 3-1 öne geçti. Ancak maçı bırakmayan Radwanska, rakibinin servisini kırıp, servis attığı 6. oyunu da alarak, durumu 3-3 yaptı. 8. oyunda rakibinin servisini kırarak, 5-3 öne geçen Zvonareva, 40-15 öne geçtiği oyunda, 3 kez maç puanını kaçırdı. Geriden gelip rakibinin servisini kırarak 9. oyunu alan Polonyalı tenisçi, servis attığı 10. oyunu da alarak, 5-5 beraberliği sağladı. 11. oyunda da rakibinin servisini kırarak 6-5 öne geçen Radwanska, servis kulladığı 12. oyunu da alarak, seti 7-5 ve 2 saat 26 dakika süren maçı da 2-1 kazandı.

-Yarının programı-

Şampiyonda yarın yapılacak 3 maçla grup maçları sona erecek.

Turnuvada yarın ilk maçta saat 17.00'de Li Na ile Samantha Stosur karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından Kvitova-Radwanska maçı yapılacak. Günün son maçında da Bartoli ile Azarenka karşılaşacak. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kvitova Yarı Finali Garantiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement