"KWORKS Kovid-19 Ekspres" çevrim içi eşleştirme etkinliği başladı - Son Dakika
Ekonomi

"KWORKS Kovid-19 Ekspres" çevrim içi eşleştirme etkinliği başladı

"KWORKS Kovid-19 Ekspres" çevrim içi eşleştirme etkinliği başladı

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi'nin (KWORKS) İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu "KWORKS Kovid-19 Ekspres: Kurum-Girişim İş birlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Programı", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince ve sonrasında yenilikçi girişimler...

08.07.2020 17:23  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi'nin (KWORKS) İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu "KWORKS Kovid-19 Ekspres: Kurum-Girişim İş birlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Programı", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince ve sonrasında yenilikçi girişimler ve onlara destek olacak paydaşları çevrim içi buluşturuyor.

Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, 40 ileri aşama girişimle 160 büyük şirketin çevrim içi olarak eşleşeceği ve yeni çözümleri iş birliğinde geliştirecekleri eşleştirme etkinliği düzenleniyor.

Yenilikçi çözüm sunan ileri aşama girişimlerle bu çözümlere altyapı, gayri maddi kaynaklar ve iş gücü desteği sağlayabilecek kurumsal şirketleri, kamu kurum ve kuruluşlarını ve sivil toplum kurumlarını (STK) eşleşme etkinliğinde bir araya getiriyor.

Etkinlik sonrası seçilecek en iyi 10 iş birliği projesinin KWORKS'te 1 ay hızlandırılması ve demo günü sunumu yapması sağlanacak. Böylece dayanışma içinde ileri aşama girişimler işlerini ölçeklendirirken, büyük şirketler yeni iş geliştirme ve yatırım imkanı bulacak. Jüri değerlendirmesi sonucu belirlenen 10 iş birliği projesi ekspres hızlandırma programına katılmaya hak kazanacak.

15 Temmuz-15 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenecek ekspres hızlandırma programıyla eğitimler, öğrenme ve planlama toplantıları, mentorluklar ve ilerleme toplantılarıyla proje ürünlerinin son halinin ya da ileri aşama prototiplerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Çevrimiçi demo gününde, iş birliği proje liderleri olan girişimciler kullanılabilir durumda ticarileşmeye hazır olan ürünlerini/hizmetlerini davetlilere tanıtacak.

"Ar-Ge ve yaratıcılık ortamı KWORKS ile örtüşüyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, "Ülkemizde girişimlerle şirketlerin, STK'ların, odaların, birliklerin kamu kuruluşlarının ve yatırımcıların arasındaki iş birliğini kurmak, pekiştirmek ve bunu desteklemek için yapılan bu girişim olağanüstü yerinde. Ülkemizin kalkınması ve yüksek sıçramalar göstermesi için tek yol artık girişimcilik. Bunun için de inovasyon ve yaratıcılık ekosisteminin sonuna kadar insanlara sunulması ve desteklenmesi, serbest düşünme ortamlarının yaratılması gerekiyor. Biz bir araştırma üniversitesiyiz ve Ar-Ge'nin yapıldığı bir ortamda eğitim sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ar-Ge'nin "Ar" kısmının yani araştırma kısmının son derece önemli olduğunu vurgulayan İnan, şunları kaydetti:

" Türkiye'de Ar-Ge çalışmalarını girişimcilikle yoğuruyor ve üniversite endüstri ilişkilerinin nasıl sürdürülebilir şekilde yürütülebileceğini insanlarımıza benimsetmeye çalışıyoruz. Araştırmacılarımız günümüzde etkisi yüksek araştırmaların disiplinlerarası olduğu gerçeğini temel alıyor, bağımsız araştırmalarını sürdürürken, diğer alanlardaki araştırmacılarla takım olarak çalışıyorlar. Üniversitemiz araştırma alanındaki başarısını yurt dışından aldığı fonlarla da ortaya koyuyor. Gururla ifade etmek isterim ki üniversitemiz 'Ufuk 2020 Programı' çerçevesinde Avrupa Birliği'nden tüm Türkiye'ye gelen araştırma fonlarının yüzde 30'unu yürütüyor.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi'nin son yıllarda giderek daha çok öne çıkan muazzam başarıları oldu. Gelecek 10-30 yıl içinde en yüksek sosyal etkiye sahip gelişmelerin çoğu tıp, mühendislik, hukuk, sosyal bilimler, fen bilimleri ve idari bilimlerin entegrasyonuyla gerçekleşecek. Etkisini hala sürdüren Kovid-19 salgını sürecinde bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk."

KWORKS olarak 2017'de 13 tane girişimleri varken şimdilerde ise 34'e ulaştıklarını bildiren İnan, "5 ayrı program çerçevesinde devam ediyoruz, şu ana kadar mezun girişim sayımız 93'e ulaşmış durumda. Mentor eğitmenlerle girişimcilik eğitimlerimiz hız kazanarak devam ediyor. Özet olarak, Koç Üniversitesi'nde araştırma geliştirme ve yaratıcılık ortamı KWORKS ile çok güzel örtüşüyor." ifadelerini kullandı.

"Sanal ortamda iş birliklerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz"

KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, Eşleştirme Platformu'nun, dünyada hedef kitlesi, dayanışma, teşvik ve işleyiş kurallarıyla kendi alanında bir ilk olduğunu belirterek, bu yanıyla sadece ticari değil, sosyal faydayla kurumsal itibara katkı sağlayacak bir platform olduğunu vurguladı.

Özdemir, şunları kaydetti:

"KWORKS olarak Koç Üniversitesi'nin güçlü akademik altyapısı ve iş bağlantılarımızın kuvvetli olması nedeniyle çok farklı tipte programları eş zamanlı sunabilen bir merkeziz. Kovid-19 sonrası inovasyona olan ihtiyaç arttı. Türkiye'de ve dünyada Kovid-19 sürecinde ender görülen iş birliği modelleriyle inovasyon gerçekleştirildi. Başarılı örneklerden biri de Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde Baykar, Arçelik, ASELSAN ve Biosis'in yoğun desteğiyle geliştirilen solunum cihazı oldu. Biz de bu iş birliğinden esinlenerek KWORKS olarak, sanal ortamda bu tür iş birliklerinin sayısını artırabilir miyiz diye düşündük ve bu platformu kurguladık. Asıl amacı platforma katılan ileri aşama girişimlerin çözümlerini hayata geçirebilmek ve hızlı bir şekilde ölçeklendirmek için ayni destekleri gönüllük esasına göre sağlayan kurumlarla eşleştirmek ve bunların iş birliklerini hızlandırmak. Bu iş birliklerinden kısa vadede beklentimiz insanların kullanabileceği, hayatımızı kolaylaştıracak çözümlere dönüşecek olmaları. İki aşaması var, 6-10 Temmuz arası çevrimiçi kurum-girişim eşleşmesi, yenilikçi eşleşme modeli Slack kanalları üzerinden yapılacak."

"İstanbul'un uluslararası bir girişimcilik merkezi olmasını amaçlıyoruz"

İSTKA Planlama Birim Başkanı Dr. Fatih Pişkin ise, "İstanbul Kalkınma Ajansı olarak, İstanbul'da girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, özellikle yenilikçi ve yaratıcı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve girişimcilik ekosisteminin bütün olarak güçlendirilmesi için bugüne kadar birçok çalışma yürüttük. İstanbul'un uluslararası bir girişimcilik merkezi olması, İstanbul'un bir start-up city olması bizim en büyük amaçlarımızdan, hedeflerimizden biri. Önümüzdeki dönemdeki tüm programlarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde odaklamaya devam edeceğiz. KWORKS Kovid-19 Express tam adıyla kurum girişim iş birlikleri için eşleştirme ve hızlandırma platformu projesi bu noktaya tam anlamıyla hitap eden bir proje oldu. Dolayısıyla böyle bir projeyi de destekliyor olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Umarız ki bu projemiz ilk olarak hedeflendiği gibi kurumsal firmalarla start-up'lar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine vesile olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'KWORKS Kovid-19 Ekspres' çevrim içi eşleştirme etkinliği başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor
    16:19 Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı ABD'ye gidiyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın bahar toplantılarına katılmak üzere ABD'ye gidiyor. İkili görüşmeler yaparak yatırımcılarla buluşacaklar.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.

  • Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı
    15:35 Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın mart ayında 35 bin 961 yolcuya hizmet vererek yeni bir rekora imza attığı belirtildi. İç hatlarda 234 uçak iniş-kalkış yaparken, kargo, posta ve bagaj trafiği ise 276 ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç aylık döneminde ise havalimanında 114 bin 403 yolcu, 698 uçak ve 955 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Muş'ta besiciler 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor
    15:34 Muş'ta besiciler 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor

    Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler 40 bin liraya varan aylık maaş, giyecek, yemek ve ayakkabı gibi avantajlar sunmalarına rağmen çoban bulamıyor.

  • DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak
    15:29 DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak

    DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile gönderilen proje teklif başvuruları artık ELİS sistemi ile çevrimiçi yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ELİS adlı proje kabulü ve izlenmesine ilişkin sistemle, Bölge Kalkınma İdarelerine yapılan elektronik müracaatlar ilgili BKİ Başkanlıklarına iletilmiş olacak. Sistem üzerinden gönderilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacak. DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje çağrı süreçleri https://www.dap.gov.tr/ adresi ve idarenin sosyal medya hesaplarından ilan edileceği belirtildi.

  • DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı
    15:26 DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı

    DAP İdaresi, tarım meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla idarecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, liselerin altyapısının iyileştirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ve eksikliklerin giderilmesi için destek sağlanacağı belirtildi.


Advertisement