KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu demo günü gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu demo günü gerçekleştirildi

KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu demo günü gerçekleştirildi

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS'ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu çevrim içi eşleştirme etkinliğinin "Demo Günü" online olarak gerçekleştirildi.

23.09.2020 15:59  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS'ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu çevrim içi eşleştirme etkinliğinin "Demo Günü" online olarak gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Platform, Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik hızlı uygulanabilecek çözümler geliştiren ileri aşama girişimlerle, bu girişimlere finansal kaynakları dışındaki kaynaklarını dayanışma için açan şirketleri, kamu kurumlarını, STK'ları, odalar ve birlikler ile yatırımcıları bir araya getirdi.

6-10 Temmuz 2020'de gerçekleştirilen çevrim içi eşleştirme etkinliği sonunda seçilen 10 girişim, KWORKS Kovid-19 Ekspres Hızlandırma Programı'na katılarak platformda kurdukları iş birliklerini olgunlaştırma fırsatı elde etti.

Programda yer alan girişimlerden İltema'nın Arçelik ve Ford Otosan ile IWROBOTX'in Kadıköy Belediyesi ile ve Macerita'nın Tat Gıda ve TURMEPA ile geliştirdiği iş birlikleri öne çıkan örnekler oldu.

Arçelik ve ısıtıcı kumaş teknolojisi geliştiren İltema arasında yeni ürün geliştirme ve mevcut ürünü iyileştirme motivasyonu ile "Yeni Nesil Isıtıcı ve Pişirici Ürünlerin Tasarımı ve Geliştirilmesi" kapsamında iş birliği adımları atıldı.

Arçelik, teknik altyapı ve tedarikçi-müşteri bağlantıları kaynaklarıyla İltema'ya destek olurken, İltema, çözümünü pazara daha uyumlu hale getirmeyi ve pazara yeni bir ürün kazandırmayı amaçlıyor.

Ayrıca, İltema ile Ford Otosan arasında platform öncesinde tohumları atılan iş birliği süreci hızlanarak "Isı Üreten Kompozit Kumaş ile Ford Trucks Kamyon Kabini Termal Konforun Arttırılması" kapsamında uygulama için kumaş tasarımı ve üretim aşamasına geçildi. Projenin bu yılın aralık ayında tamamlanıp piyasada yer alması hedefleniyor.

Otonom deniz araçları üreten IWROBOTX'in Kadıköy Belediyesi ile geliştirdiği iş birliği kapsamında Caddebostan sahilde 22-30 Ağustos'ta otonom deniz temizliği çalışması gerçekleştirildi.

IWROBOTX tarafından geliştirilen otonom seviye-5 deniz temizleme aracı Denizatı Doris ile 10 gün boyunca Caddebostan sahilde deniz temizliği yapılarak toplanan atıklar ile ilgili ayrıntılı raporlar oluşturuldu.

Günlük 2 litre yakıtla çalışan deniz aracı, günde 10 mil gezerek 1,5 kilogram atık topladı. 10 günlük süreçte Kadıköy denizlerinden toplanan atık miktarı 12 kilogram oldu. Doris'in verilerine göre, bu atıklar yüzde 40 plastik, yüzde 33 cam, yüzde 22 kağıt ve yüzde 5 diğer atık türlerinden oluşuyor.

Hızlandırma Programı'nda yer alan girişimlerden Macerita ise platform kapsamında Tat Gıda ve TURMEPA ile gerçekleştirdiği iş birlikleri ile öne çıktı. Türkiye'nin doğa sporları potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışan Macerita ve Tat Gıda arasında doğada sağlıklı ve pratik yemek yapma motivasyonu ile "Tat'lı Seyahatler" kapsamında iş birliği adımları atıldı.

Kampanya doğa sporcularına, doğada pratik ve sağlıklı beslenme seçenekleri sunmayı amaçlıyor. Ortak projenin kasım ayında tamamlanması ve kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Türkiye'de sürdürülebilir ve temiz doğa aktivitelerine yön vermeyi amaçlayan Macerita ve 25 yıldır denizlerin ve su kaynaklarının korunması için çalışan Deniz Temiz Derneği/TURMEPA "Dağlardan Denizlere Temiz Su Yolları" diyerek çıktıkları yolda eğitimden içerik üretimine, farklı kanalları olan bir iş birliği sağladı.

TURMEPA desteğiyle birlikte doğaseverlere çevre odaklı çözüm önerileri sunan Macerita, TURMEPA ile ICC (International Coastal Cleanup) kapsamında Caddebostan Sahili'nde temizleme çalışması gerçekleştirdi. Gelecek aylarda TURMEPA, Macerita Akademi için de içerik desteği sağlayacak ve yeni kampanyalar için çalışmalar devam edecek.

KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu "Demo Günü"nde iş birliklerini sunan diğer girişimler ise şöyle:

"SterilBox: Restoran/kafe veya online market siparişlerinin teslimat anında sterilizasyonunu gerçekleştiren bir çözüm olan SterilBox, güvenli bir şekilde ilk müşteri temasına imkan tanıyor.

ServisSoft: Teknik servis hizmetlerinin uçtan uca takip edilmesini ve yönetilmesini sağlayan bulut tabanlı bir SaaS girişimi.

İltema: Isı yayan teknik tekstiller üzerine çalışan bir firmadır. Ar-Ge süreci tamamlanan ürünlerin ihracatını ve ticarileşme faaliyetlerini sürdürmektedir.

IWROBOTX: Deniz yüzey temizliği yapan otonom deniz araçları üretir. Bu araçlardan Denizatı Doris; görüntü işleme ve yapay zeka algoritmaları kullanarak deniz yüzeyindeki atıkları tanır, toplar, kategorize eder ve bu atık verilerini internet ortamına aktarıp rapor olarak hazırlar.

Ortus4C: Dijitalleşmeyi hedefleyen firmalara yönelik uzaktan görüntülü danışmanlık, asistans ve destek hizmetleri verebilecekleri altyapı çözümleri sunan, canlı destek, görüntülü görüşme, chatbot ve sosyal medya entegrasyon modülleri ile birlikte iş süreçlerinin otomatize edilmesini ve uzaktan yürütülmesini sağlayan yeni nesil bir iletişim platformudur.

Baktek Çevre Teknolojileri (BioGuy 2): Girişim, fabrika gibi büyük tesislere kurulabilen kompak atık su arıtma çözümleri geliştiriyor.

PulpoAR: E-ticaret platformları ve dijital reklamlar için artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak sanal deneme çözümleri geliştiriyor.

Macerita: Türkiye'ye özel interaktif macera haritası olarak konumlanan Macerita bir doğa sporları platformu.

SmartOpt: Girişim, matematiksel ve istatistiksel modelleme, yapay zeka ve optimizasyon teknolojilerini kullanarak tedarik zinciri ve lojistik operasyonlarında yüzde 30'a varan maliyet tasarrufu sağlayan Derin Teknoloji çözümleri sunuyor.

Bugbounter: Bağımsız güvenlik araştırmacıları sayesinde kurumların ve şirketlerin siber güvenlik açıklarının bulunmasını sağlayan BugBounter, aynı zamanda bu açıkların doğrulanmasını, raporlanmasını da mümkün kılıyor. Kitle kaynağı ile hizmet veren platform, alınması gereken aksiyonların takibini yapıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KWORKS Kovid-19 Ekspres Platformu demo günü gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.

  • Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu
    14:09 Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Biyokütle Santrali, atık gübreleri köy mera alanlarına dökmesi nedeniyle köylülerin tepkisine sebep oldu. Köylüler, hayvanlarını otlatamadıklarını ve yer altı sularının da risk altında olduğunu belirterek durumu yetkililere bildirdi.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.


Advertisement