KYB'de Talabani Yerine 3 Genel Sekreter - Son Dakika
Güncel

KYB'de Talabani Yerine 3 Genel Sekreter

KYB\'de Talabani Yerine 3 Genel Sekreter

KYB, tedavisi devam eden Celal Talabani'nin yerine Kosret Resul, Berhem Salih ve Hero İbrahim Ahmet'i Genel Sekreterlik görevine getirdi.

30.01.2014 20:25  Güncelleme: 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), tedavisi devam eden Celal Talabani'nin yerine Kosret Resul, Berhem Salih ve Hero İbrahim Ahmet'i Genel Sekreterlik görevini yürütmekle yetkili kıldı.

KYB Politbürosu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde parti genel kongresinin ertelenmesi ve 30 Nisan'da yapılacak belediye ve valilik seçimlerinde aday belirleme gündemiyle toplandı.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan KYB Politbüro Üyesi Mele Bahtiyar,  daha önce 31 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen parti genel kongresinin ne zaman yapılacağını yarınki toplantıda netleştireceklerini belirtti.

KYB Kurucusu ve Genel Sekreteri Celal Talabani'nin bir yılı aşkın bir zamandır Almanya'da tedavi gördüğünü hatırlatan Bahtiyar, "Genel Sekreter Yardımcıları Kosret Resul ve Berhem Salih ile Politbüro üyesi olan Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmet Genel Sekreterlik görevini yürütmekle yetkili kılındı. Buna eş genel sekreterlik de diyebiliriz" şeklinde konuştu. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KYB'de Talabani Yerine 3 Genel Sekreter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.


Advertisement