Laboratuvar, Üniversite Sanayi İşbirliğine Katkı Sağlayacak - Son Dakika
Güncel

Laboratuvar, Üniversite Sanayi İşbirliğine Katkı Sağlayacak

Laboratuvar, Üniversite Sanayi İşbirliğine Katkı Sağlayacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığının imzaladığı protokolle 2 milyon liraya kurulan İleri Hesaplama ve Veri Analizi Laboratuvarı açıldı.

11.11.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 2 milyon liraya kurulan İleri Hesaplama ve Veri Analizi Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan laboratuvarın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, mali değeri yüksek bir laboratuvarın kazandırılmasına yardımcı olan Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumların yetkililerine teşekkür etti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Tor da bölgesinde ilk olan bir laboratuvara sahip olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, kamu ve özel sektör kuruluşlarının Ar-Ge ve bilimsel faaliyetlerine destek vereceğini kaydetti.

Laboratuvar hakkında bilgi veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken ise Konya ve çevresindeki üniversiteler ile sanayinin ihtiyaç duyabileceği hesaplamaların yapılabileceği laboratuvarın mühendislik, tıp ve sosyal branşlarda veri analizi ve bilimsel hesaplama çalışmalarının hızlı biçimde yapılmasını sağlayacağını dile getirdi.

Çıbıkdiken, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 2 milyon liralık hibe ile kurulan laboratuvarın açık kaynak kodlu paket programların yanı sıra kullanıcıların kendi geliştirdikleri yüksek performanslı hesaplama gerektiren programlarına altyapı imkanı da sağlayacağını vurguladı.

Faydalanmak isteyen kuruluşların laboratuvarın internet sitesinden başvuru yapabileceklerini aktaran Çıbıkdiken, "Kullanıcılar sisteme yapacakları başvuruların ardından istedikleri paketlerin yüklenmesi ve talep ettikleri işlemci, hafıza ve disk alanlarına göre çalışmalarını da yürütebilecek" dedi.

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Laboratuvar, Üniversite Sanayi İşbirliğine Katkı Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement