Laçiner, Özgündüz'den Özür Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Laçiner, Özgündüz'den Özür Bekliyor

Laçiner, Özgündüz\'den Özür Bekliyor

Prof.Dr. Laçiner, Selahattin Özgündüz'ün kendisine yönelik sözleri için kamuoyu önünde özür beklediğini söyledi.

02.01.2012 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz'ün kendisine yönelik sözleri için kamuoyu önünde özür beklediğini söyledi. Prof. Dr. Laçiner, "1 Ocak 2012 Pazar günü Sayın Özgündüz'ün basın danışmanı Kasım Alcan telefonla beni arayarak Özgündüz namına özür dilemiş ve sözlerimi yanlış anladıklarını ifade etmişlerdir. Ancak bu açıklamanın tüm kamuoyuna kendilerince yapılması gerektiği aşikardır. Aksi takdirde bu dünyada da, öbür dünyada da bu ithamlarda bulunanlara haklarımı helal etmeyeceğim ve davacı olacağım" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptığı yazılı açıklamada, katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasının ardından bir gazeteye değerlendirmede bulunan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz'ün, kendisinin Şiileri 'sapkın ve dini bozucu' olarak nitelendirdiği iddiasında bulunduğunu hatırlattı. Rektör Laçiner şöyle dedi:

"Programda, Ortadoğu'daki mezhep kavgalarını ve marjinal grupların diğer mezhepleri nasıl algıladığını tasvir ederken kullanmış olduğum ifadeleri, benim şahsi görüşlerim olarak topluma lanse eden Özgündüz, programda geçen cümlelerin ilk kısımlarını tamamen keserek, cümleleri içeriğinden tamamen kopartarak, hiçbir şekilde bana ait olmayan görüşleri benim görüşüm gibi yansıtmakla kalmamış, basın yoluyla Türkiye Caferilerini ve Şii Müslüman kardeşlerimizi aleyhime provoke edebilecek son derece tehlikeli açıklamalarda bulunmuştur."

'MEZHEPÇİLİK, EN ÖNEMLİ FİTNE KAYNAĞI'

Televizyon konuşmasında, bu sözlerin Ortadoğu'daki marjinal mezhepçi gruplara ait olduğunu açıkca ifade ettiğini kaydeden Prof. Dr. Laçiner şöyle devam etti:

"Yapılan kendi görüşlerimin ifadesinden ziyade, marjinal mezhepçilerin algıları ve görüşlerinin tahlili ve tasviridir. Benim ise mezhepler konusundaki duruşum yıllardır aynıdır. Mezhepçiliği Ortadoğu'daki en önemli fitne kaynağı olarak görürüm ve mezhepler arasında gerilim oluşturabilecek her türlü söz ve davranıştan kaçınırım. O programdaki sözlerim, mezheplere hakaret etmek bir yana, tam tersine mezhepçi yaklaşımların ne kadar yanlış, ölümcül ve hatalı olduğuna dairdir. Bu çerçevede Selahattin Özgündüz'ün şahsıma dönük 'bağnaz ve yobaz', 'yobazlığı ve bağnazlığı beyninin merkezine oturtmuş bir insan' gibi, pek çok hakareti de içeren ve kendisine yakıştıramadığım konuşmasını bilgi eksikliğine ve özensizliğe bağlamak istiyorum."

'AĞIR İFTİRA'

Rektör Prof. Dr. Laçiner ayrıca, hayatı boyunca hiçbir zaman söylemediği ve söylemeyeceği 'Ermeni Azeri'den iyidir. Azerbaycan Şii'dir. Ermeniler ehli kitaptır. Allah Ermenileri ıslah eder. Ama Şii'ye bu dünyada da ahrette de ıslah yoktur. Ermenistan Azerbaycan'dan daha iyidir' türü ifadeleri de Özgündüz'ün kendisine mal etmesini anlayamadığını belirtti. Prof. Dr. Laçiner şu görüşleri savundu:

"Böylesine ağır itham hatta iftiralardan dolayı bu dünyada da, öbür dünyada da davacıyım. Karşısındaki kişinin Ermeni sorunu üzerine Türkçe ve İngilizce birçok makale ve kitap yazdığını, bu çalışmaları nedeniyle radikal Ermeni gruplarından düzenli olarak tehditler aldığını, Azerbaycan'ın Kafkasya'daki haklarının yılmaz savunucusu olduğunu adeta unutan bu iddia sahipleri değil ağzıma, aklıma dahi bir kez olsun almadığım, alamayacağım bu cümleleri şahsıma yükleyerek ayıp etmişlerdir, iftirada bulunmuşlardır. Bu iftiralar nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmemesi halinde en kısa zamanda yasal haklarımı kullanmam çok tabiidir."

'ÖZÜR BEKLİYORUM'

Hayatı boyunca mezhepçi olmadığını, mezhepçiliği doğru bulmadığını kaydeden Prof. Dr. Laçiner şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Şii ve Caferi kardeşlerimize karşı herhangi bir sözüm olamaz. Yaşananları tamamen yanlış anlama ve özensizliğe bağlamak istiyorum. Bu nedenle benim ile Caferi kardeşlerimiz arasında vahim yanlış anlamalara yol açan Selahattin Özgündüz'den şüpheye yer bırakmayacak bir özür bekliyorum. 1 Ocak 2012 Pazar günü Özgündüz'ün basın danışmanı Sayın Kasım Alcan telefonla beni arayarak Sayın Özgündüz namına özür dilemiş ve sözlerimi yanlış anladıklarını ifade etmişlerdir. Sözlerimin ilk kısmını fark etmediklerini, hatanın buradan kaynaklandığını belirten Alcan, verdikleri zarar nedeniyle üzüldüklerini söylemişlerdir. Ancak bu açıklamanın tüm kamuoyuna kendilerince yapılması gerektiği aşikardır. Aksi takdirde bu dünyada da, öbür dünyada da bu ithamlarda bulunanlara haklarımı helal etmeyeceğim ve davacı olacağım."

'Şİİ- SÜNNİ ÇATIŞMASI PLANLANIYOR'

Meselenin sadece Selahattin Özgündüz ile ilgili olduğu kanısında olmadığını da ifade eden Prof. Dr. Laçiner şu uyarıda bulundu:

"Türkiye üzerinde Şii- Sünni çatışması planlandığı, benim bu büyük ve kirli oyunda seçilmiş kurbanlardan sadece biri olduğum açıktır. Tüm Türkiye'yi mezhep kışkırtmalarına karşı uyanık olmaya davet ediyorum." - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Laçiner, Özgündüz'den Özür Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement