Ladik Belediyesinin Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Ladik Belediyesinin Faaliyetleri

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, seçildiği günden bu yana yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

10.07.2018 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, seçildiği günden bu yana yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Özbalcı, yazılı açıklamasında, ilçede yürütülen tüm çalışmaların sil baştan yenilenerek yapıldığını belirtti.

İlçede altyapının durumunu bilmeyen ve görmeyen bulunmadığına işaret eden Özbalcı, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizde büyük sorun teşkil eden altyapıyı tamamen yenilemek adına köstebek gibi yer altında çalışmalarımızı yerine getirdik. Diğer kurumlarımızla işbirliği içinde çalışma yürüterek kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, doğal gaz, elektrik ve telefon hatlarını tamamen yeniledik. Şehrin çevre düzenlemesi ne kadar iyi olursa olsun, altyapı olmadan yapılan hizmetler hiçbir anlam ifade etmiyor."

Seçim öncesi su ile ilgili tüm sıkıntıların giderileceğini, asbestli, kanserojen madde içeren borularının değiştirileceğini söylediklerini anlatan Özbalcı, şunları kaydetti:

"Halkımızın sağlığını düşünerek önce içme suyu hattını yeniledik. Daha sonra diğer altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. 'İlk önce altyapı bitecek, sonra yollarımız yapılacak' dedim. Artık üstyapı çalışmalarındayız. Şehrimizin her sokağını nakış gibi işliyoruz. Bu konuda kıymetli hemşehrilerimden sabır rica ediyorum. 2014 yılından bu yana nelerin değiştiğini hepimiz görüyoruz. Tozlu topraklı yollardan sonra asfaltta araçlarımızı kullanıyoruz, beton ve parke taşlı yollardan geçiyoruz, temiz ve geniş kaldırımlardan yürüyoruz. Bu zamana kadar Ladik'te 300 bin metrekare yol çalışması yaptık. Hedefimiz tüm sokaklarımız. 2018 yılı çalışma planımızı da bu doğrultuda yaptık."

Özbalcı, Büyükşehir Yasası ile yeni mahalle olan 56 köye de hizmet götürdüklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Samsun Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde hareket ederek kırsal mahallelerimizdeki öncelikli yapılması gereken çalışmaları yerine getirdik. Yeni yasa ile tüm gelir kaynaklarımız Büyükşehir Belediyesine geçti. Kısıtlı imkanlarla vatandaşımızın sesine kulak verip, bazen çalışma alanımızda dahi olmayan yerlere hizmet götürdük. Tüm mahallelerimize çöp konteynerleri koyup iki yıldır çöplerini topluyoruz. İş makineleriyle çalışma yapılması gereken yerlere tüm imkanları seferber ettik. Yavrularımız için oyun parkları yaptık, halen devam ediyoruz. Gönül ister ki tüm sokaklarımız ve mahallelerimiz istediğimiz gibi olsun. İlçe merkezinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını bitirmeden hiçbir köyümüzün ara sokaklarında yol çalışması yapamayız. Allah nasip ederse tüm mahallelerimizde belirli mesafeler belirleyerek çalışmalar yapılacaktır. Yüzyılların sıkıntısı bir anda bitmez. Büyükşehirlerde yaşamaya alışmış kardeşlerimiz aynı konforu köylerde görmek istiyor. Tabii ki istemek hakkı ama zaman ve imkan meselesi olduğunu düşünmek, vicdanlı olmak gerekir. Bizim için her mahalle, her sokak aynı. Ladik için bürokratlarımızın sürekli kapılarını çalıp, isteklerimizin bir kısmını yerine getirdik. Allah'ın izniyle Ladik, tüm ilçelerimize örnek teşkil edecek bir ilçe olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ladik Belediyesinin Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement