Ladik Kaymakamı Temiz, Suluovalı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ladik Kaymakamı Temiz, Suluovalı Öğrencilerle Buluştu

Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Suluova İmam Hatip Lisesi'nin "mezunlarımızı dinliyoruz" paneline katıldı.

13.05.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Suluova İmam Hatip Lisesi'nin "mezunlarımızı dinliyoruz" paneline katıldı.

Suluova İmam Hatip Lisesi tarafından Ticaret Meslek Lisesi salonunda düzenlenen panelde konuşan Temiz, 1992 - 1997 yılları arasında Suluova İmam Hatip okulunda eğitim gördüğünü ve ardından sürdürdüğü eğitim hayatı sonunda Kaymakamlık görevine başladığını belirtti.

Birlikte olmaktan mutluluk duyduğu okul öğrencilerinin çeşitli sorularını yanıtlayarak nasihatlerde bulunan Temiz, başarmanın sırrının her şeyden önce çok çalışmak ve hedef belirlemekle olduğunu anlatarak, şunları dile getirdi:

"Öğrencilik yıllarımda sakin bir öğrenciydim ve yaramaz değildim. Küçük yaşlarda bir idealim yoktu açıkçası ama öğretmen olmayı düşünüyordum. İmam hatipli bir öğrenci okuldan mezun olunca bir hoca gibi yani dini temsil eden kişi olarak mezun oluyorlar ve böyle bir misyon sahibi oluyorlar. Dini temsil eden bir kişi olarak görüldükleri için toplum hayatında hal ve hareketlerine daha çok dikkat etmek durumundalar. Bir imam hatiplinin yaptığı en ufak hata dine mal edilebilmektedir. Beyaz bir sayfa gibi olan İslam dini de hata ve leke kabul etmez. Onun için bir imam hatipli örnek olmak zorundadır."

1997 yılında Suluova İmam Hatip Lisesinden mezun olduğu yıllarda "sen imam hatip mezunusun, zaten seni kamuya almayacaklar, niye çalışıyorsun" diyenlere aldırış etmeden eğitim hayatına devam ettiğini ve neticesinde Kaymakam olduğunu anlatan Temiz,  "Siz azimle çalışın yeter ki, Allah çalışmanızın karşılığını verecektir. Ayrıca Allah bir şeyi takdir ettiyse onun önünde hiçbir şey duramaz. Ben İmam Hatip mezunu olmanın olumsuz yönünü görmedim. İmam hatipli olmanın artısı vardır da eksisi yoktur. İmam hatip liseleri dini ve müsbet ilimlerin bir arada okutulduğu eğitim kurumları olup, mezunlarının da daha donanımlı hayata hazırlandıkları kanaatindeyim" ifadesinde bulundu.

Katılımı dolayısıyla meslektaşı Temiz'e plaket takdim eden Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ise etkinliği tertip eden okul idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Paneli, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, Okul Müdürü Adem Aslan, okul idareci, öğretmen ve öğrenciler dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ladik Kaymakamı Temiz, Suluovalı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement