Ladik'te "Dolandırıcılık" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Ladik'te "Dolandırıcılık" Uyarısı

Ladik Emniyet Müdür Vekili İlhan Güler, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

13.03.2018 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ladik Emniyet Müdür Vekili İlhan Güler, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telefonla arayıp kendisini polis, jandarma, hakim, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin kimlik bilgileri, kredi kartı ya da banka kartı numaralarını veya şifrelerini isteyebileceğini belirtti.

Dolandırıcıların, genellikle "Hesabınızdan terör örgütü hesabına para aktarımı olmuş, şebekeyi yakalamamız gerek ancak yardımınıza ihtiyacımız var" sözünü kullandığına işaret eden Güler, vatandaşların telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların, telefonda kendisini polis, jandarma, savcı olarak arayan kişilere itibar etmemesini isteyen Güler, "Hiçbir polis, jandarma, hakim, savcı veya kamu görevlisi, dolandırıcılar gibi banka hesabından, maddi durumdan bahsetmez. Bu konuda sıklıkla vatandaşlarımıza duyurularda uyarılarda bulunuyoruz. Bu uygulamayı meslek edinmiş dolandırıcıları yakalayabilmemiz için emniyet yetkililerine halkımızın yardımcı olması gerekmektedir. Şüphelenilen bir telefon geldiğinde mutlaka 155 polis imdat hattına müracaat etsinler." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ladik'te 'Dolandırıcılık' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement