Lapseki'de çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor

Lapseki\'de çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde, çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor.

20.06.2020 15:11  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde, çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor.

Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, çevre yolunda devam eden asfalt dökme çalışmalarını yerinde inceledi. Toplamda bin 650 metre uzunluğa sahip yol çalışmalarında, 20 bin ton malzeme kullanıldı. Ağır tonajlı araçların yoğun geçiş yaptığı yolda, zemin güçlendirme çalışmaları kapsamında 8 bin ton kaya, 7 bin 500 ton çakıl ve 4 bin 500 ton sıcak asfalt malzemesi dökülüyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları nedeniyle ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı yolda, daha önce yaptıkları iyileştirme çalışmaları kapsamında yollarda bozulmalar meydana geldiğini belirterek, "Bu yapılan çalışma sonucunda Lapseki'de ilk defa otoyol kalitesine kavuşacak zeminde güdümlü malzeme kullanılacak. Çevre yolunda meydana gelen bozulmalar sonucunda vatandaşlarımızdan sık sık şikayetler alıyorduk. Uzun yıllar kullanılabilecek kalıcı bir yol çalışması yapılıyor. Yaklaşık maliyeti 6 milyon 500 bin lira civarında. Bu ilçemiz adına çok güzel bir yatırım oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Limak Holding, eski Valimiz Orhan Tavlı, Kaymakam Tahir Şahin'e teşekkür ediyorum" dedi.

Çevre yolu çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye bağlı Suluca köy yolu üzerinde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksek Okulu ve yoğun trafiğin yaşandığı iskele meydanında da çalışmalar devam edecek.


Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Lapseki'de çevre yolunda asfalt döküm çalışmaları devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement