Lapseki'de 'Kudüs' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Lapseki'de 'Kudüs' Tepkisi

Lapseki\'de \'Kudüs\' Tepkisi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması adımına karşı AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

08.12.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, ABD yönetiminin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması adımına karşı AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Kılınan Cuma Namazı sonrasında Tarihi Çınaraltı Meydanında bir araya gelen teşkilatı üyeleri İsrail ve ABD yönetimine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, yaptıkları açıklamada Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblegahı olduğuna dikkat çekerek oynanan oyunların birlik ve beraberliği daha da arttıracağına değindi. Teşkilat adına basın açıklaması yapan Recep Bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanatını hatırlatarak, "Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi. Alınan kararların İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttıracağını ifade eden Bulan, kararın yok hükmünde olduğunun altını çizdi. İslam Birliği Teşkilatına da seslenen Bulan, " Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan ABD'nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lapseki'de 'Kudüs' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement