Lapseki Hem Dört Köyde Kurs Açtı - Son Dakika
Güncel

Lapseki Hem Dört Köyde Kurs Açtı

Lapseki Halk Eğitim Merkezi (HEM) ilçeye bağlı dört köyde kurs açtı.

15.11.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lapseki Halk Eğitim Merkezi (HEM) ilçeye bağlı dört köyde kurs açtı.

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman kursları ziyaret edip, katılımcılara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Merkez Müdürü Akman, burada yaptığı konuşmada, Dışbudak köyünde 80 saatlik süt sığırcılığı, Balcılar köyünde 96 saatlik fidan üretimi kursu, İlyasköy'de 120 saatlik sürü yönetimi kursu ve Adatepe köyünde ise 80 saatlik süt sığırcılığı kurslarının açıldığını söyledi.

Kurslar sayesinde köydeki üreticilere örnek teşkil etmek suretiyle bölgede tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin gelişmesini sağlamanın hedeflendiğini belirten Akman, "Kurslarımızdan 100 vatandaşımız yararlanacak. Kursiyerlerimize İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından genel sağlık sigortası kapsamında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılmaktadır. Ayrıca günlük 20 lira ücret verilmektedir. Eğitimi bitirenler katıldığı eğitim konusuna ve modülde ifada edilen alanlara uygun işlerde istihdam edilme imkanı bulabilecek veya eğitim konusuna uygun olarak kendi işinde çalışabilecekler." dedi.

Kaymakam Tahir Şahin ise kursları çok yararlı bulduğunu anlattı.

Dışbudak köyünün süt üretiminde büyük orana sahip bir köy olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Burası yaklaşık bin 600 büyükbaş hayvana sahip bir köy. Beraberinde sizler üretimi çok güzel yapıyorsunuz. Ciddi bir süt üretiminiz var dolayısıyla bunun hem kalitesini artırmak hem daha da fazla üretim elde edebilmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz birlikte bir proje hayata geçirilerek sizlere daha profesyonelce üretim yapmanızı sağlayacak bir proje geliştirildi. Bu projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyor, sizlere de hayırlı olsun diyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lapseki Hem Dört Köyde Kurs Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement