Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şov - Son Dakika
Güncel

Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şov

Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şovİSTANBUL,(DHA) - Birbirinden yetenekli drift pilotları hünerlerini Ümraniye Drift Festivali'nde sergiledi.

08.09.2019 17:19  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şov

İSTANBUL,(DHA) - Birbirinden yetenekli drift pilotları hünerlerini Ümraniye Drift Festivali'nde sergiledi.

Ümraniye Belediyesi tarafından Hekimbaşı Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte profesyonel drift sürücüleri Ümraniyeli otomobil tutkunlarına adrenalin dolu dakikalar yaşattı. Trafiğe kapalı alanda düzenlenen etkinlikte otomobiller drift atarak lastik yaktı. Drift için özel olarak hazırlanan alanda önce araçlarını sergileyen pilotlar, daha sonra yaptıkları drift şov ile izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Binlerce kişinin akın ettiği festivalde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da gösterideki yerini aldı. Yıldırım, Abbas Çimen'e ait araca binerek drift heyecanına ortak oldu. Ardından vatandaşlara seslenen Yıldırım trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

'İstanbul'da bir ilki Ümraniye Belediyesi olarak, bu kapalı alanda drift sporunun nasıl trafik kurallarına uygun yapıldığını göstermek için böyle bir festival düzenledik' diye konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 'Drift sporunu seven gençleri görüyorsunuz, binlerce insan var. Can güvenliği ve emniyet trafikte çok önemli. Her gün 22 kişinin öldüğü trafikte gereken eğitimi almak lazım. Drift ile alakalı, bu tür tehlikeli işleri kesinlikle caddelerde, sokaklarda, şehir içinde, ana yollarda, şehirlerarası yollarda kesinlikle yapmamalı. Bu bir spor. Burada bir adrenalin meselesi var. Yüksek adrenalinle bu spor dünyada her yerde yapılıyor. Bu ihtiyacı gidermek için, mutlaka böyle düzenli bir alanda bunu yapmak lazım. Gençlere buralarda ileriye dönük daha düzenli yatırımlarla bu sporun burada yapılmasını temin etmek lazım. Allah korusun kaza, bela, kesinlikle trafik kurallarına uyarak, trafikte bu işlere tevessül etmemek lazım. Bu tür sporlar belli mekanlarda yapılır. Onun için de Ümraniye Belediyesi olarak bir ilki burada göstermek istedik' şeklinde açıklamada bulundu.

DRİFT PİLOTU ERTEKİN TEKNECİ: CADDELERDE YAPILIYOR, TASVİP ETMİYORUZ

Profesyonel Drift Pilotu Ertekin Tekneci ise, 'Bazı kişiler bunu caddelerde yapıyor ama biz bunu tasvip etmiyoruz. Makas olayları oluyor, sping gibi şeyler yapılıyor. Bunların caddelerde değil böyle kapalı alanlarda, Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği gibi organizasyonlarda lisans aldıktan sonra yarışabilirler' dedi.

Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şov
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lastik yaktıran festivalde nefes kesen şov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement