Latin Amerikalı liderlerden Lula da Silva'ya seçim tebriği - Son Dakika
Güncel

Latin Amerikalı liderlerden Lula da Silva'ya seçim tebriği

Latin Amerikalı liderlerden Lula da Silva\'ya seçim tebriği

BUENOS Latin Amerikalı liderler, Brezilya'da düzenlenen ikinci tur başkanlık seçimlerini kazanan sol görüşlü eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı tebrik etti.

31.10.2022 03:39  Güncelleme: 03:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS Latin Amerikalı liderler, Brezilya'da düzenlenen ikinci tur başkanlık seçimlerini kazanan sol görüşlü eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı tebrik etti.

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, Twitter hesabından Lula ile fotoğrafını paylaşarak, "Tebrikler Lula da Silva! Senin zaferin Latin Amerika tarihi için yeni bir dönem açıyor. Bugün başlayan bir umut ve gelecek dönemi. Burada birlikte çalışacağın ve halklarımızın iyi yaşamı hakkında büyük hayaller kuracağın bir arkadaşın var." ifadelerini kullandı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da sosyal medya hesabından Lula ile fotoğrafını, "Lula kazandı, kutlu Brezilya halkı. Eşitlik ve hümanizm olacak." ifadeleriyle paylaştı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da Twitter hesabından, "Bu 30 Ekim'de Lula'yı yeni devlet başkanı olarak seçen Brezilya halkının zaferini kutluyoruz. Yaşasın özgür, egemen ve bağımsız olmaya kararlı halklar! Bugün Brezilya'da demokrasi zafer kazandı. Tebrikler Lula!" değerlendirmesinde bulundu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından "Yaşa Lula" paylaşımı yaparken, Şili Cumhurbaşkanı Gabriel Boric de Lula'nın paylaşımını alıntılayıp, "Lula. Mutluluk!" notunu paylaştı.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce Catacora, Twitter hesabından, "Tebrikler kardeşim Lula, Brezilya'nın seçilmiş başkanı! Zaferiniz demokrasiyi ve Latin Amerika'nın birleşmesini güçlendiriyor. Brezilya halkına barış, ilerleme ve sosyal adalet yolunda öncülük edeceğinizden eminiz." temennisinde bulundu.

Peru Cumhurbaşkanı Pedro Castillo da, "Peru, Brezilya'nın seçilmiş devlet başkanını, işçi, sendikacı, mücadeleci Lula'yı tebrik ediyor. Zaferi, Latin Amerika'nın birliğini ve sosyal adaletini güçlendirmek için esastır." değerlendirmesinde bulundu.

Ekvador Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, Twitter hesabından, "Brezilya Federal Cumhuriyeti Devlet Başkanı olarak seçilmesinden dolayı Lula da Silva'yı tebrik ediyorum. Demokrasi çerçevesinde, vatandaşlarımıza daha güzel günler sağlamak için ülkelerimiz arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Uruguay Cumhurbaşkanı Luis Lacalle Pou da sosyal medya hesabından, "Brezilya'nın seçilmiş devlet başkanı Lula'yı selamlıyoruz. Dünyaya açık, modern bir Mercosur için çalışmaya güveniyoruz. Aynı şekilde, çok iyi ikili ilişkileri devam ettirmeyi ve geliştirmeyi umuyoruz." temennisinde bulundu.

Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Giammattei, sosyal medya hesabından 2. tur devlet başkanlığı seçimini kazanan Lula da Silva'yı kutlayarak, "Seçim sürecine katıldıktan sonra bölgede demokrasiye olan bağlılığını teyit eden Brezilya halkını tebrik ediyoruz. Guatemala'dan yeni hükümete başarılı bir görev diliyoruz." dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel de Twitter hesabından Lula da Silva ile fotoğrafını paylaşarak, "Küba seni tebrik ediyor, sevgili mevkidaşım. Hain yöntemlerle zaferini geciktirdiler ama halkın oyu ile kazanmanızı engelleyemediler. Sosyal adalet geri dönecek." mesajını verdi.

Honduras Cumhurbaşkanı Xiomara Castro ise sosyal medyadan Lula ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, "Tarihin en muhafazakar güçleriyle mücadele etti ve Brezilya halkıyla beraber onları yendi. Latin Amerika, gerçek bir hümanist değişim ve kurtuluş sürecinde yeniden doğuyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Latin Amerikalı liderlerden Lula da Silva'ya seçim tebriği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement