Latmos'ta Güzeller Geçidi - Son Dakika
Yerel

Latmos'ta Güzeller Geçidi

Latmos\'ta Güzeller Geçidi

Hollandalı güzeller, Latmos olarak da bilinen Beşparmak Dağları’nda fotoğraf çekimi yaptı.

11.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollandalı güzeller, Latmos olarak da bilinen Beşparmak Dağları'nda fotoğraf çekimi yaptı. Güzeller, Latmos'un muhteşem doğası karşısında ise büyülendi.

Hollanda'da yayınlanan TULP dergisi moda çekimleri, Hollandalı güzel modellerin katılımıyla Kuşadası ve Söke'ye bağlı Beşparmak Dağları'nda gerçekleştirildi. Kuşadası'nın simgesi Güvercinada ve Korumar Hotelde yapılan çekimlerin bir bölümü deniz içinde yapıldı. Çekim ekibine yapılan Latmos'un sunumu beğenilince ertesi gün Beşparmak Dağları'na hareket edildi. Gördükleri manzaralar karşısında çok şaşıran ekip, ilk kez böyle bir coğrafya gördüklerini, sıra dışı bir çekim olacağını söylediler. Arazi koşullarının engebeli ve zor olmasına rağmen tüm çekim ekibi ilginç bir alanda çekim yapmanın heyecanını ve keyfini yaşadı. Çekimler, Latmos'un Karakaya ve Çavdar bölgelerinde olağanüstü güzellikteki kayaçlarda gerçekleştirildi.

Ünlü markaların pahalı elbiseleriyle dağcılar gibi kayalara tırmanan modeller ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını, kendilerini jurassic Park ve İndiana Jones filminde hissettiklerini söylediler. Bu tip filmlerin platolarını kurmak için yapımcıların milyonlarca dolar harcadıklarını, Latmos'ta ise bu platoların doğal olduğunu belirttiler. Zor arazi koşullarında yapılan çekimlerde hayli yorulan modeller, bir yandan da kendi telefonlarıyla eşsiz güzellikteki manzaraların fotoğraflarını çektiler. Genellikle fotomodellerin fotoğraflarını çeken ünlü moda fotoğrafçısı Jeroen Vanlelieveld hayatında ilk kez gördüğü ilginç kayaların bol bol fotoğraflarını çekerek, burayı elinden geldiğince tanıtmaya çalışacağını söyledi.

Latmos'un ıssız bir bölgesinde her türlü modern yaşam olanaklarından uzak bir şekilde yaşayan EKODOSD'un fahri üyeleri olan bir yörük ailesini ziyaret ettik. Yörük ailesini çok seven ve kısa sürede onlarla kaynaşan ekip, sıcak bazlamaların tadına bakarak onların yaşadıkları alanı gezip, insan olmayan bir yerde nasıl yaşadıkları hakkında bilgi aldılar. Ailenin yaşadığı otantik taş evi inceleyen ekip, çekimlerin bir bölümünü burada yapmaya karar verdiler. Hem burada yaşayan insanların hem de yaşam alanı olan evlerinin çok doğal olduğunu söyleyen ekip, birçok yerde çekim yaptıklarını böylesine ilginç bir yerde ilk kez çekim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Latmos'ta yaşayan ailenin evini çok beğenen ünlü fotomodel Jeroen Vanlelieveld "Yılın bir ayını burada yaşamak isterim, burada her şey o kadar doğal ve sessiz ki. İnsana huzur veriyor. Burada yaşayan insanların samimiyeti ve bize olan ikramları çok hoşuma gitti" dedi.

Avluda kurulan yer sofrasında Yörük ailesinin hazırladığı yöre yemekleri büyük iştahla yenilip, teşekkür edildikten sonra aileye veda edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Latmos'ta Güzeller Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement