Lenovo %13 Büyüyen Akıllı Telefon Pazarında İddialı - Son Dakika
Güncel

Lenovo %13 Büyüyen Akıllı Telefon Pazarında İddialı

Lenovo %13 Büyüyen Akıllı Telefon Pazarında İddialı

Türkiye akıllı telefon pazarına giren Lenovo'nun Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, yılda %13 büyüme hızına sahip olan pazarda iddialı olduklarını vurguladı.

13.01.2015 14:30  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye akıllı telefon pazarına giren Lenovo'nun Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, yılda yüzde 13 büyüme hızına sahip olan pazarda iddialı olduklarını vurguladı.

de Lencquesaing, yerli cep telefonu üretiminin desteklenmesi için ithal telefonlara getirilecek vergi konusunda, "Bir vergi uygulanacaksa biz de ona göre hareket ederiz" dedi.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Aymar de Lencquesaing ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı'nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda, Lenovo'nun farklı kullanıcı gruplarına yönelik akıllı telefonları tanıtıldı.

Kısa bir süre önce KVK ve İndeks Bilgisayar ile distribütörlük anlaşması imzalayan Lenovo, akıllı telefonlarının satışını, operatör, bayi ağı ve perakende zincirleri ile gerçekleştirecek.

Lenovo Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak gördüğünü ifade eden de Lencquesaing, "Türkiye'ye tüm ürün portföyümüzle ve çok iddialı bir giriş yapıyoruz. Türk tüketicileri tarafından büyük ilgi göreceğine inandığımız ileri teknolojili ve uygun fiyatlı ürünlerimizle artık bizi Türkiye'de büyük oyuncular arasında göreceksiniz" dedi.

Çakmakçı da, bugün Türkiye'de satılan her 4 üründen birini Lenovo olduğunu dile getirirek, aynı gücü akıllı telefon pazarına da yansıtacaklarını belirtti ve ekledi:

"Türkiye'de PC'de liderliğini son beş çeyrektir kimseye bırakmayan Lenovo, akıllı telefon pazarında da önemli bir oyuncu olmak için Türkiye'ye geliyor. Akıllı telefon pazarında oyunu yeniden başlatıyoruz. Bizim Türkiye akıllı telefon pazarındaki iddiamız sadece globalde elde ettiğimiz başarılardan değil aynı zamanda ürünlerimize ve ekibimize olan güvenimizden kaynaklanıyor."

Türkiye'deki 11 milyonluk akıllı telefon pazarının yüzde 13'lük bir büyümeye sahip olduğunu ifade eden Çakmakçı, "Lenovo, Türkiye'de çok geniş bir ürün yelpazesinde üstün kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleriyle yer alacak" diye konuştu.

"BİZ DE ONA GÖRE HAREKET EDERİZ"

Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aymar de Lencquesaing, yerli üretimi desteklemek için Şubat ayından itibaren ithal cep telefonlarına getirilecek ek vergiye ilişkin soruyu yanıtlarken, verginin rekabeti artıracağını belirterek, "Bir vergi uygulanacaksa biz de ona göre hareket ederiz. İnovasyon ancak rekabetle ileri gider" dedi.

Lenovo ürünleri bir süre Turkcell mağazalarına özel olarak satışta kalacak. Şubat sonlarında ise perakende mağazalarında yerini alacak. Lenovo telefonlar 399-1,899 lira arasında 4 farklı model satışa çıkacak. Nisan ayından itibaren ise yeni ürünler Türkiye pazarında yerini alacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lenovo %13 Büyüyen Akıllı Telefon Pazarında İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement