Leyla Aliyeva'dan Gürcistan'da "Canlı Yaşam" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Leyla Aliyeva'dan Gürcistan'da "Canlı Yaşam" Sergisi

- Leyla Aliyeva'dan Gürcistan'da "Canlı Yaşam" sergisiTİFLİS - Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva'nın Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Canlı Yaşam" (Live Life) adlı sergisi törenle açıldı.

10.12.2017 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Leyla Aliyeva'dan Gürcistan'da "Canlı Yaşam" sergisi

TİFLİS - Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva'nın Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Canlı Yaşam" (Live Life) adlı sergisi törenle açıldı.

Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva'nın çevre sorunlarına, doğanın korunmasına dikkat çekmek amacı hazırladığı "Canlı Yaşam" sergisi, Tiflis'teki Zurab Sereteli Modern Sanat Galerisi'nde sanatseverlere kapılarını açtı. Gürcistan Kültür Bakanı Mikhail Giorgadze tarafından açılışı yapılan sergiye IDEA Kurucusu ve Başkanı Leyla Aliyeva, Gürcistan devlet ve hükümet yetkilileri, parlamenterler, Gürcistan'daki Azerbaycan Büyükelçiliği, SOCAR yetkilileri de katıldı. Sergide 11 resmi yer alan Leyla Aliyeva, "Sergimizin Gürcistan'ın başkentinde gerçekleştirilmesi benim için çok sevindirici. Sergi, çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Herkese geldikleri için teşekkür ediyorum, özellikle de Kültür Bakanına" dedi.

Gürcistan Kültür ve Anıtlar Koruma Bakanı Giorgadze, "Bugün Tiflis'te böyle güzel bir sergi görmekten büyük mutluluk duyuyoruz ve en önemlisi sergi çevreyi korumaya adıyor ve bu konu tüm dünyada önemli bir mesele. Sergi, Paris'te de, Londra'da da yapıldı ve bu gün de Tiflis'te. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu girişimde bulunduğu için ben Leyla Hanım'a teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce Londra, Paris, Berlin ve Moskova'da sergilenen "Canlı Yaşam" sergisinde, Maryam Alekberli, Aylel Heydarova, Timur Özdemirov, Rahim Chopurov, Fidan Novruzova, Naila Sultana ve Gürcü sanatçılar David Mchedlishvili, Oleg Timchenko, Giga Kobidze ve David Alexidze gibi Azerbaycan sanatçılarının eserleri de yer alıyor. Sergi 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Leyla Aliyeva\'dan Gürcistan\'da "Canlı Yaşam" Sergisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Leyla Aliyeva'dan Gürcistan'da 'Canlı Yaşam' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement