"Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu - Son Dakika
Güncel

"Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu

"Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli İstanbul\'da izleyiciyle buluştu

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in hayatını anlatan "Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gösterildi.

01.12.2019 23:08  Güncelleme: 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in hayatını anlatan "Leyla Gencer: La Diva Turc" belgeseli, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gösterildi.

Gösterim öncesinde Gencer anısına verilen mini konserde Özgecan Gençer, Hale Soner ve Ayten Telek'e piyanoda Fügen Yiğitgil eşlik etti.

Opera eserlerinin seslendirildiği konserin ardından, sanatçının hayatına ilişkin ilk yapım olan 85 dakikalık belgesel izlendi.

Belgesel gösteriminin ardından Zeynep Oral ile Selçuk Metin, izleyicilerin Leyla Gencer'e ilişkin sorularını cevapladı.

Belgeselin Gencer'in ölümünün ardından hazırlandığını belirten Oral, "Ne yazık ki bu filmi daha önce yapamadık." dedi.

Oral, belgeselin hazırlığının 1 yıl sürdüğünü, İtalya'daki çekimlerin ise 8 günde tamamlandığını kaydetti.

Leyla Gencer'i anlattığı kitabının ve belgeselin ortaya çıkış hikayesini anlatan Oral, yıllar önce sanatçıyla yaptığı röportajın Nebil Özgentürk'ün arşivindeki yayınlanmayan kısımlarının da belgeselde kullanıldığını söyledi.

Selçuk Metin ise belgeselin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Leyla Gencer aslında çok önemli bir arşivciymiş. İKSV'ye bıraktığı 52 kutu kişisel eşyası var. Belgeseli yapmaya karar verdiğimizde bunlar depodan çıktı ve 5 bin 500 adet yeni fotoğrafına ulaştık."

Yapımcılığını İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) üstlendiği belgeselin yönetmenliğini Selçuk Metin yaptı, senaryosunu ise gazeteci-yazar Zeynep Oral kaleme aldı.

Ünlü sopranonun hayatının Halit Ergenç'in sesiyle anlatıldığı belgeselin çekimleri Milano, Roma, Napoli ve İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Leyla Gencer: La Diva Turc' belgeseli İstanbul'da izleyiciyle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement