Leyleğin Kanadına Verici Takan Bilim İnsanlarına 12 Bin Liralık Fatura Geldi - Son Dakika
Dünya

Leyleğin Kanadına Verici Takan Bilim İnsanlarına 12 Bin Liralık Fatura Geldi

Leyleğin Kanadına Verici Takan Bilim İnsanlarına 12 Bin Liralık Fatura Geldi

Polonyalı kuş bilimciler tarafından vericiyle takip edilen leyleğin kanatlarındaki sim kart Mısır'da çalınınca bilim insanlarına 12 bin liralık cep telefonu faturası geldi.

12.06.2018 16:48  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonyalı zoologlar, Kajtek ismini verdikleri leyleğin kanadına GPS cihazı takarak gökyüzüne bıraktı. Bilim insanlarının leyleğin göç yolunu takip etmek için uyguladıkları sistem uzunca bir süre çalıştıktan sonra Afrika'da sinyalini kaybetti, sebebi ise sonrada anlaşıldı.

SİNYALİ MISIR'DA KESİLDİ

Polonya, Ukrayna, Romanya, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır üzerinden 52 günde 6154 km kat eden leylek, Sudan'daki varış noktasına ulaştı. Leyleğin Polonya'ya dönüş yolculuğunda bilinmeyen sebeplerle Mısır civarında sinyali kesildi.

12 BİN LİRA FATURA GELDİ

Uzun süre leylekten bir haber bekleyen bilim insanları günler sonra gelen 2300 euro'luk (12 bin lira) fatura ile neye uğradıklarını şaşırdı. Daha sonra anlaşıldı ki Mısır'da yaşayan birisi leyleğin kanadından sim kartı söküp günlerce telefon konuşması yapmıştı. Projeyi yürüten Ecologic Group çalışanları hem büyük bir şaşkınlık yaşadı hem de projenin yarım kalması yüzünden operatör firmaya ilgili şahsın bulunması için şikayette bulundu.

Son Dakika Dünya Leyleğin Kanadına Verici Takan Bilim İnsanlarına 12 Bin Liralık Fatura Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Iyiki : Iyiki chplilerin eline gecmemis o Telefon 67 39 Yanıtla
  • Uebrb: Ciflik banka para yatiranlar oy kullanamayacak diyolar 40 1 Yanıtla
  • Hasan: En azı dan hizmet almış. Türkiyede Türk telekom gibi hizmet vermeden fatura çıkarmamış. En azından bir hizmet var konuşma bedeli. Bizim.gibi 3 gün interneti kurdurup 920 tl fatura çıkarttılar. 26 2 Yanıtla
  • Zzz: Allah tan adanaya ugramamis 18 6 Yanıtla
  • Paşabahçeli: Boşuna dememişler leyleğin ömrü laklakla geçer diye tabiki fatura yüksek gelir 18 2 Yanıtla
  • leyleksabri: yalan haber olasılığı yüksek sadece data hattı yeterli olur neden sesli görüşmeye açık leylek le seslimi görüşüyorlar "abi mısırdayım mısır birazdan somaliye gidecegim" 14 5 Yanıtla
  • Yazık: müslüman bir ülke olmasa kafamı keserdim. 7 10 Yanıtla
  • Bu leylek adanalı: Adanada olması 11 0 Yanıtla
  • rose: 1 ayda ne derdi vardı da dünyayı gezmiş bunlar havalar ısınınca göç etmez mi sadece 2 6 Yanıtla
  • Radar : Leylekte sim karti oldugunu nasıl farketmisler? Ayrıca neden sim kart? Mikro bir çip en uygunu olurdu. Ya yalan haber ya da bunlar daha bilim adamı olamamış 2 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.


Advertisement